groen GROEN    

  

   wonen WONEN     

  

   werken WERKEN    

 

  en meer ..en MEER

Waarom Klimaatneutraal IJsselstein

ijsselsteinKlimaatneutraal betekent dat we in IJsselstein in 2025 willen wonen, werken en recreëren zonder dat het klimaat slechter wordt. Dat kan zonder dat we daar voor moeten inleveren op onze welvaart en welzijn.
Een goed geïsoleerde woning met zonnepanelen of een warmte pomp levert je binnen een paar jaar meer besteedbaar inkomen op en belast het klimaat niet.

Lees meer: Waarom Klimaatneutraal IJsselstein

Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein

Klimaatneutraal IJsselstein is een burgerinitiatief, met als doel om de overgang naar klimaatneutraal te katalyseren.neutraal logo zonder tekst Voor en door IJsselsteiners.
Er is geen twijfel meer of de menselijke industrie het klimaat en daarmee de veiligheid van ons bestaan beïnvloed.

Lees meer: Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein

Lokale veerkracht

IJsselstein bezit een ruime diversiteit van kwaliteiten binnen de stadgrenzen. Hiermee zijn veel initiatieven en activiteiten lokaal te faciliteren. Voor en door IJsselsteiners. Dat heet lokale veerkracht.

Lees meer: Lokale veerkracht

Circulaire economie

Lineaire en circulaire economieDe meeste van ons zijn opgegroeid met het beeld van groter, meer en onuitputtelijke aarde en economie. Steeds meer komt het besef dat deze leefwijze simpelweg niet meer kan standhouden.

Door de hoeveelheid mensen op aarde en het simpele feit dat de aarde niet onuitputtelijk is en niet oneindig te vervuilen is, zonder de prijs hiervoor te moeten betalen.

Lees meer: Circulaire economie

Een bijdrage, groot of klein

Vaak wordt gedacht dat hier geld voor nodig is,  de initiatieven uit IJsselstein geven weer dat een waardevolle bijdrage niet gemeten wordt aan omvang, meer aan bereidwilligheid, gezamenlijk doel, verbondenheid, creativiteit.
voorbeelden uit IJsselstein:

Lees meer: Een bijdrage, groot of klein

Krachtendriehoek overheid, bedrijven en burgers

krachten driehoekDe werkelijke overgang naar een klimaatneutrale samenleving slaagt indien er beweging komt bij zowel overheid, bedrijven als burgers.
Iedere beweging is waardevol en gezamenlijk een sterk krachtendriehoek waarin werkelijke transitie plaatsvindt op alle niveaus.

Lees meer: Krachtendriehoek overheid, bedrijven en burgers