Lineaire en circulaire economieDe meeste van ons zijn opgegroeid met het beeld van groter, meer en onuitputtelijke aarde en economie. Steeds meer komt het besef dat deze leefwijze simpelweg niet meer kan standhouden.

Door de hoeveelheid mensen op aarde en het simpele feit dat de aarde niet onuitputtelijk is en niet oneindig te vervuilen is, zonder de prijs hiervoor te moeten betalen.

Het hergebruik van voedingsstoffen wordt gelukkig steeds meer toegepast. 

Een IJsselsteinse heeft een boek geschreven over circulaire economie bij het op de markt zetten van nieuwe merken. (link boek). Een zeer realistisch vooruitziende blik.

Steeds meer wordt er duidelijke dat vanuit een circulaire economie denken juist geld op kan leveren ipv geld kost. Juist hip en creatief  is ipv suf of saai.
Voor onszelf, vooral voor onze kinderen en kleinkinderen die impact van de leefwijze van de afgelopen decennia het hardst zullen ervaren.


Actueel

Inventarisatie openbaar fruit

Wist u dat de openbaar fruit collectie IJsselstein de grootste diversiteit aan van Nederland heeft? En waarschijnlijk ook van Europa en wereldwijd?
Zoals op Spitsbergen een zadenbewaarbank is aangelegd, is IJsselstein een genenbank van openbaar fruit. Om trots op te zijn en zorgvuldig mee om te gaan.

Lees meer...

Buurtstroom

Klimaatneutraal IJsselstein, Duurzaamheidskring IJsselstein en de Gemeente bundelen krachten om een dergelijk project in IJsselstein te realiseren.

Hierbij kunnen buurtbewoners meeprofiteren met kortingen, zonder panelen op eigen dak.
Dus ook mogelijk bij huurhuizen en appartementen.

Lees meer...