KNIJ heeft de hand weten te leggen op een partij ecologische herbruikbare hondenpoepzakjes.
Het herbruikbare zakje is gemaakt van biologisch verbouwde hennepvezels uit Oost-Groningen. De binnenkant is gecoat met een laagje hennepwax. Handig joh!

 Eco zakjes 1 april

Ben je erin getrapt? Dit is inderdaad een bericht met een luchtje..

Dat doen veel mensen hoor. Erin trappen. In de hondenpoep, wel te verstaan! Dus ruim de bijdrage van je hond wel op hè.. 

Maar hoe doe je dat eigenlijk, als het jouw missie is om zoveel mogelijk zero-waste te leven? Dat vinden wij van KNIJ best een puzzel. Die plastic zakjes zijn natuurlijk heel erg handig maar het levert wel weer een bijdrage aan de plastic soep. Geen idee hoe dit eigenlijk wordt gerecycled. Waarschijnlijk kan dit helemaal niet. 

Maar let op, wij vonden o.a. een zakje dat volledig afbreekbaar is en het schijnt ook heel gebruiksvriendelijk te zijn. Je vindt het hier

Hondenpoep is trouwens een onderwerp van serieuze studie, begrepen wij. Want stel dat je een vlinder- en bijvriendelijek berm wilt inrichten, is het dan een goed idee om er tevens een losloopgebied van te maken? Vlinder- en bijvriendelijke wilde planten (dus niet tuinplanten) houden van een schrale bodem. Dus dan is bemesting door trouwe viervoeters helemaal niet zo handig. Daarover hebben wij niet gelogen...

Waar we ook niet over gelogen hebben is het nut van hondenpoep in je tuin. Katten houden er inderdaad niet van en zullen dus niet in jouw tuin poepen als je een paar hondendrollen neer legt op plekken waar katten graag komen. Maar ja, dan heb je wel de ene drol voor de andere ingeruild..

Wij van KNIJ wensen jullie een fijne maandag! 

 


Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...