Agendatips! Lees hier welke groene en duurzame activiteiten er in IJsselstein zijn in juni. Tuinieren bij Eetbaar IJsselstein, een markt in Wijktuin Achterveld, Groen Café in juni en wist je al dat er op de Ommedracht ook een gemeenschappelijke tuin is? 

 Wijktuin Achterveld, 22 juni

Een super gezellig markt met biologische en streekproducten en natuurlijk producten uit de wijktuin. Op 22 juni van 10 tot 16 uur. 

En er zijn nog meer mooie activiteiten. Op 12 juni Wandelen met de Vogelaar. En op 17 juni wandelen met een wandelcoach. Kijk op de webpagina van Wijktuin Achterveld voor alle details.

Eetbaar IJsselstein

In de zomer is de Groente- en Beleefuin De Hooghe Camp altijd open en toegankelijk. Je kunt er gaan zitten en een boek lezen/lenen uit de minibieb.
De Historische Kruidentuin is ook altijd open en toegankelijk.
De vrijwilligers van Eetbaar IJsselstein tuinieren in beide tuinen. Om te weten wanneer, kun je het beste even op de facebookpagina kijken.

Wist je dat er op de Ommedracht ook een gemeenschappelijke (kruiden)tuin is? Ook daar wordt getuinierd, zie genoemde facebookpagina.

>> Meer info in de agenda van Eetbaar IJsselstein.

Groen Café

Op zondag 16 juni van 17-19 uur in de Wijktuin Achterveld. Door diverse groene organisaties in IJsselstein.


Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...