Juli 2019 - Ook bedrijven kunnen meedoen met zonnepanelenacties. Niet alleen met Buurtstroom De Oever in IJsselstein. De wat grotere MKB bedrijven krijgen hun eigen project voor inkoop van zonnepanelen in de Lopikerwaard. 

Op Initiatief van Duurzaam Lopikerwaard is er, in navolging van de collectieve inkoop van zonnepanelen voor de daken bij de agrariërs, nu ook een collectieve inkoop gestart voor het MKB in de regio Montfoort, Lopik, IJsselstein en Oudewater.

Er zijn nog steeds aantrekkelijk mogelijkheden voor de kleinverbruikers omdat de salderingsregeling is verlengd tot 2023, waarna deze in stappen wordt afgebouwd tot 2031. Voor de grootverbruikers (aansluiting van groter dan 3×80 Ampère) is er nog steeds de gunstige SDE regeling en voor bedrijven met een groot dak en een laag stroomverbruik is er de postcoderoos. De laatste regeling kan lucratief zijn als u zelf ook deelnemer aan de regeling wordt.

Alle info is te vinden op de website van Duurzaam Lopikerwaard


Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...