Vanaf 15 november is het weer mogelijk om je kerstboom aan te melden voor een logeerplek. De Intratuin heeft speciaal voor ons project duurzame herplantbare kersbomen ingekocht. Daar zijn we heel groots mee. 

kerstboomkrabbel

We hebben veel geleerd van afgelopen jaar.

Veel bomen bleken recht afgezaagd en hadden te weinig worstelstelsel om te kunnen overleven. Vandaar dat we zeer aanraden om bij aanschaf van een boom goed op te letten of deze herplantbaar is. De speciaal ingekochte bomen van Intratuin geven de grootste kans, maar misschien weet u zelf een kweker die ook goede herplantbare kerstbomen verkoopt. Dat is ook mogelijk.

De ervaring van afgelopen jaar leert dat kerstbomen, gekocht bij bouwmarkten en Welkoop niet levensvatbaar zijn.

Ook geeft de Intratuin een ecomunt bij aanschaf van een duurzame kerstboom. Deze kunt u op diverse plekken in IJsselstein inleveren voor korting op duurzame producten.

Uw kerstboom aanmelden voor een logeerplek kan vanaf 15 november 2019. Wacht dan niet te lang, want er is veel vraag en vol=vol.

Voor degenen die al een boom hebben herplant: u krijgt binnenkort bericht over de ophaaldag.

Hoe het werkt

  • Vanaf 15 november kunt u uw boom aanmelden op/via deze site.
  • Na ontvangst van aanmelding en ondertekening van het regelement (dit is een voorwaarde vanuti de Gemeente) ontvangt u bevestiging en krijgt u bericht of er nog plek is.
  • Elke boom krijgt een label met nummer en wordt zo in onze administratie gekoppeld aan de eigenaar.
  • De eerste zaterdag na de jaarwisseling kunt u de kerstboom brengen en samen met vrijwilligers van KNIJ in de grond zetten.
  • De eerste zaterdag na 5 december kan de boom met aanwezige vrijwilligers van KNIJ uit de grond gehaald en meegenomen worden.
  • De lokatie wordt bekend gemaakt nadat uw plek gereserveerd is.
  • Het herplanten van uw boom is gratis, zowel de administratie en mogelijkheid van herplanten wordt geheel door vrijwilligers van KNIJ gefaciliteerd.
  • Meehelpen met planten wordt zeker gewaardeerd! 


Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...