December: het is weer mogelijk om uw kerstboom aan te melden voor een logeerplek. Inwoners van IJsselstein kunnen meedoen en hun kerstboom laten 'overzomeren' in onze logeertuin. We hebben veel geleerd van afgelopen jaar. Vooral dat het een heel leuk project is waar veel mensen blij van worden. 

kerstboomkrabbelDe ervaring van afgelopen jaar leert dat kerstbomen, gekocht bij bouwmarkten en Welkoop niet levensvatbaar zijn.Veel bomen bleken recht afgezaagd en hadden te weinig worstelstelsel om te kunnen overleven, ondanks dat ze als boom met pot of kluit voor veel geld waren gekocht.

Vandaar dat we erg blij zijn dat Intratuin IJsselstein speciaal voor dit project duurzame herplantbare kerstbomen heeft ingekocht.  De speciaal ingekochte bomen van Intratuin geven de grootste kans, en hebben onze voorkeur en ook voorrang indien er een wachtlijst ontstaat.
Bomen gekocht bij een kweker met kluit komen daarna op de lijst.
Bomen gekocht bij bouwcentra en Welkoop worden om teleurstellingen en extra werk te voorkomen niet meer herplant.

Ook geeft Intratuin €5,- korting met inleveren van een ecomunt bij aanschaf van een duurzame kerstboom. Deze kunt u op diverse plekken in IJsselstein inleveren en ontvangen voor korting op duurzame producten.

Uw kerstboom aanmelden voor een logeerplek kan vanaf 15 november 2019. Wacht dan niet te lang, want er is veel vraag en vol=vol.

Voor degenen die al een boom hebben herplant: U heeft al bericht ontvangen of uw boom al dan niet de zomer heeft overleeft.

Hoe het werkt

  • U kunt uw boom aanmelden op/via deze site.
  • Na ontvangst van aanmelding en ondertekening van het regelement (dit is een voorwaarde vanuti de Gemeente) ontvangt u bevestiging en krijgt u bericht of er nog plek is.
  • Elke boom krijgt een label met nummer en wordt zo in onze administratie gekoppeld aan de eigenaar.
  • De eerste zaterdag na de jaarwisseling kunt u de kerstboom brengen en samen met vrijwilligers van KNIJ in de grond zetten.
  • De eerste zaterdag na 5 december kan de boom met aanwezige vrijwilligers van KNIJ uit de grond gehaald en meegenomen worden.
  • De lokatie wordt bekend gemaakt nadat uw plek gereserveerd is.
  • Het herplanten van uw boom is gratis, zowel de administratie en mogelijkheid van herplanten wordt geheel door vrijwilligers van KNIJ gefaciliteerd.
  • Meehelpen met planten wordt zeker gewaardeerd!
  • Let op! Aanmelden gebeurt in eerste instantie op volgorde van binnenkomst. In tweede instantie op volgorde waar de boom gekocht is. De duurzame heprlantbare bomen van de Intratuin IJsselstein hebben voorrang.
  • Meedoen kan alleen voor inwoners van IJsselstein.

Aanmelden

De plantdag van 2020 is inmiddels voorbij. 

 

Inspiratieavond op 21 november

Op 21 november heeft Intratuin IJsselstein een speciale inspiratieavond met leuke workshops. KNIJ is dan ook aanwezig, bij de duurzame kerstbomen. Het is ook op deze avond mogelijk om aan te melden voor een kerstboomlogeerplek (indien er nog geen lange wachtlijst is).

De twee soorten duurzame bomen van Intratuin IJsselstein

WhatsApp Image 2019 11 07 at 09.58.40

 WhatsApp Image 2019 11 07 at 09.58.371


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails