Het Klimaatplein bezoek je bij Intratuin IJsselstein. Laat je inspireren door de tips voor je tuin en ga aan de slag met tegel eruit, plant erin/NK tegelwippen.

Vanaf 10 maart 2022 heeft de Intratuin een KlimaatpleinDit is een deel van de winkel dat speciaal is ingericht voor informatie en acties rondom klimaatadaptatie. 

Tegel eruit, plant erin en NK tegelwippen


Op 21 maart 2022 startte de tegel eruit, plant erin en NK tegelwippen, waarbij je tegels kunt inleveren en gratis planten kunt ontvangen!


Hemelvaartactie met gratis koffie en gebakje!

Op 26, 27 en 28 mei kunnen inwoners van de IJsselstein en de gemeente Lopik een onbeperkt aantal tegels inleveren bij de hoofdingang van Intratuin IJsselstein.
Je hoeft dus niet naar het afvalbrengstation als je veel tegels hebt!

Verwijder tegels uit de tuin, lever ze in op de parkeerplaats en ontvang tot 10 gratis planten om de plek van de tegels weer fleurig op te vullen met bloemen en groene planten!
Bovendien krijgt iedereen die tegels inlevert een voucher voor een kop koffie of thee met een gebakje in het nieuwe restaurant van Intratuin.

Alle ingeleverde tegels doen mee voor het NK Tegelwippen.

 

De workshop: 'Water en Groen, hoe kun je dat doen?'

De workshop op zaterdag 23 april was een succes. 

1e deel ging over GROEN in de tuin over bloemetjes en bijtjes, dieren aantrekken, biodiversiteit, ecologie door Luc (ecoloog) en Ivon (permacultuur/groen).
2e deel ging over WATER in de tuin over waterberging, regentonnen, sedum door Shannon (sedum- en groene gevelexpert) en Harm (watermanagementspecialist)
Deelnemers waren enthousiast en gaven aan dat ze best nog een vervolg willen! Heb je een idee of onderwerp daarvoor, laat het ons maar weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 1010009 Groot 

Sedum met korting

Het is ook mogelijk sedum met subsidie aan te schaffen bij Intratuin. Kijk op onze sedumpagina voor meer informatie.

 

Alle info en meer!

>> Alle info rondom Klimaatplein, onderzoeken en organisaties is te vinden op de pagina Aan de slag.

 

Wil je meer nieuws over de leuke projecten die op het Klimaatplein komen, zoals Tegel eruit plant erin, NK tegelwippen, Lentemarkt, regentonactie, sedum etc?
Dus schrijf je in voor onze inspiratiemail om als eerste op de hoogte te zijn of hou deze pagina in de gaten.

 

Het Klimaatplein is een samenwerking met diverse partijen zoals Intratuin IJsselstein, Gemeente IJsselstein, HDSR (waterschap) en Nederlandse tuinbranche.
Vanuit KNIJ faciliteren we diverse activiteiten.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

KNIJ Jaaroverzicht 2020

Het geeft een goede indruk van alle mooie activiteiten!
Met dank aan al onze vrijwillers. 

Bekijk ons jaaroverzicht (pdf).