Verlopen

Op 15 november om 19.30 uur.

In IJsselstein staan 1000 verschillende rassen appels en peren. Dit is de grootste en enige openbare fruitcollectie in Nederland.

Helaas is in de loop der jaren het overzicht van de soorten en de plaatsen waar de bomen staan niet meer compleet. Daarom is door Klimaatneutraal het initiatief gestart om deze unieke collectie openbaar fruit weer toekomstbestendig vast te leggen. En om de unieke collectie voor iedereen te ontsluiten op de website van Klimaatneutraal.
Doel hiervan is dat het karakter van IJsselstein als eetbare stad weer zichtbaar en vindbaar wordt. Het is openbaar fruit, iedereen mag ervan plukken en genieten. Het fruit draagt ook bij aan de natuur in de stad.
Inmiddels is er al een groeiend netwerk van betrokken mee aan de slag. Er is goede samenwerking en afstemming met RMN, GPIJ, en overige betrokken deskundigen, stichtingen en verenigingen. Maar dit netwerk kan groeien. Ook is het belangrijk dat kennis samen wordt opgebouwd en gedeeld. Zo kan ook in de toekomst de fruitcollectie goed worden beheerd.

Graag nodigen wij u uit om de bijeenkomst op 15 november bij te wonen.

Hierbij zullen Carin Laarman van “Laarman Groen Adviesbureau” en Ivon Vrolijk uitleggen wat het project inhoudt en zijn betrokken mensen en ervaringsdeskundigen welkom. Het is een bijzonder uniek project en iedereen die een bijdrage hierin kan leveren is welkom.

Aanmelden

Vooraf aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Goed nieuws is dat de verloren gewaande oorspronkelijke kaarten van de 30 soorten rassen hazelaars al opgespoord zijn.
Het eerste resultaat is al behaald!

Aangezien dit project ondersteund wordt via een voucher ‘Beleef en Bewonder’ vanuit Provincie Utrecht is het van belang dat deze fase van het project in het voorjaar afgerond is.

Locatie het Bij-eenhuis in de Wijktuin Achterveld aan de Achtersloot IJsselstein

KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails