Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

krabbenMijn buurman is niet van de winter. Ook niet van de zomer trouwens. Hij klaagt steen en been bij plus 25 graden. Ik doe dan gezellig met hem mee. Nee, geef mij dan liever de lente. Net niet te koud en ook niet heel warm. Nu kan het vriezen en dooien, maar dat doet het in de lente beide niet.


Maar vandaag voorspelt de weerman voor het eerst vorst aan de grond. Ik word er door overvallen, want het is gewoon nog maar herfst. In een flits komt mijn glijpartij met de fiets van afgelopen januari voorbij schieten. Het gevolg: een paar gekneusde ribben. Vandaag rinkelen de alarmbellen op tijd; misschien dan toch maar met de auto naar het werk. Ik concludeer het tegen mijn zin. Veertig minuten fietsen met genoeg bruggen waar ik vanaf kan glijden en kanalen waar ik in kan glibberen is me dan net iets te risicovol met vorst aan de grond. Dezelfde tijd in de file staan, is ook geen fijn vooruitzicht, maar in ieder geval iets veiliger. En morgen dan maar eens kijken wat een goede busverbinding is naar dat nieuwe werk.


Op de parkeerplaats word ik al snel geconfronteerd met het volgende winterse debacle. Niet alleen vorst aan de grond, maar ik zie ook vorst op de ruiten. Dat wordt krabben. Getver. Terug m’n huis in en zoeken naar een krabber in onze niet al te opgeruimde schuur. In de zoveelste bak vind ik dan eindelijk wat ik hebben moet. Mijn humeur is inmiddels ook op het nulpunt aangekomen.


Op de parkeerplaats komt me wolken mist tegemoet. Nee zeg, niet óók nog míst! Voordat ik helemaal onder nul zak, zie en ruik ik dat niet een weersgesteldheid daar de oorzaak van is, maar de auto van mijn buurman. Ik zei het u al: hij is niet van de winter. En ook niet van het krabben. Hij heeft zijn krabber niet eens hoeven zoeken, aangezien hij in een opperbest humeur tegen me zegt: “ik laat ‘m gewoon even stationair draaien, ik heb een hekel aan krabben”. Hij heeft in ieder geval zijn goede humeur bespaard en de aarde is weer een stukje opgewarmd…

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...