groen GROEN    

  

   wonen WONEN     

  

   werken WERKEN    

 

  en meer ..en MEER

Actueel

Groen Café 16 december

Op zondag 16 december is er weer een gezellig en informatief Groen Café. Je kunt kennis maken met de voordelen van seizoensgroenten, een kop soep met wat lekkers eten (tegen kleine vergoeding) en bijpraten met andere bezoekers. 

Read more: Groen Café 16 december

Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in IJsselstein!

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) biedt, samen met de gemeente IJsselstein, de gelegenheid om uw kerstboom buiten te laten ‘overzomeren’ in IJsselstein, zodat u deze de voor het volgende kerstfeest weer kunt hergebruiken. Er is een terrein gevonden, waar de komende jaren kerstbomen kunnen logeren.

Read more: Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in...

Dag van duurzaamheid The Movie

Op de dag van de duurzaamheid, 12 oktober 2018, zijn video-opnamen gemaakt die we hier graag delen. Wat zien we voorbij komen? Gezellige en informatieve gesprekken, de ecomunt, Minima de Duurzaamheidskoninging en nog veel meer. Een mooie sfeerimpressie door Aaliyah. 

Read more: Dag van duurzaamheid The Movie

Doe mee, plant een hartje!

Krokusbolletjes, geplant in de vorm van een hartje. Het kan, gewoon in IJsselstein! Doe je mee? Een leuke spontane activiteit, waarbij IJsselstein een stukje mooier wordt, met een groot verrassingseffect.Want in maart komen kleurige hartjes tevoorschijn!

Read more: Doe mee, plant een hartje!

Mark: Dag meneer Jinping, ik wil het met u even hebben over onze import van uw Chinese vuurwerk.

XJ: 我們賣很便宜的煙花

Mark: Dat weet ik wel, dat het heel goedkoop is, maar daar gaat het me nu niet om. Ik wil even kijken naar de bepalingen in ons handelsverdrag.
XJ: 那貿易協定跑直到2030

Mark: Ja, dat loopt tot 2030, dat weet ik maar al te goed, en dat is juist het punt, meneer JinPing. Onze Onderzoeksraad van de Veiligheid doet een beetje moeilijk. Ze willen dat we het vuurwerk gaan afschaffen.

XJ: 你知道這筆交易是用塑膠廢料做的

Mark: Tuurlijk weet ik wat onze deal is rond onze export van plastic afval. Dat brengt me juist in zo’n moeilijk parket. U weet net zo goed als ik dat dat heel belangrijk voor ons is, dat we ons plastic moeten exporteren.

XJ: 如果你沒有更多的煙花我們想要的, 那麼請也輸入您的塑膠。

Mark: Maar dat kan toch niet! Dat kunt u toch niet van ons verlangen! We kunnen al die vuilniszakken met al dat plastic toch niet zelf houden?! Daar is ons land toch veel te klein voor!

XJ: 然後把你甩在北海Noordzee!

Mark: Meneer JinPing, nu gaat u toch echt te ver! De Noordzee! Onze mooie Noordzee! Trouwens, daar staan al heel veel windmolens. Dat gaat echt niet samen met al dat plastic. Dan krijg ik de milieubeweging wéér over me heen!

XJ: 什麼是環境運動?
Mark: Wat?! Menéér Pingping! U vraagt mij wat een milieubeweging is?! Dat is de limit!

XJ: 天空是極限

Mark: Hoezo, the sky is the limit…? Wacht eens even… u brengt me op een idee… Hartelijk dank voor het gesprek. Ik ben eruit!

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...

Energiezuinig wonen in uw VvE

logo energielabelInformatieavond op 6 november door U-Thuis:
Meer woningeigenaren in de regio maken hun huis energiezuiniger, en ook de interesse hiervoor onder leden van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) groeit – en terecht: duurzame maatregelen verhogen het wooncomfort en hebben een steeds beter financieel rendement.

Lees meer...