Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Mark: Dag meneer Jinping, ik wil het met u even hebben over onze import van uw Chinese vuurwerk.

XJ: 我們賣很便宜的煙花

Mark: Dat weet ik wel, dat het heel goedkoop is, maar daar gaat het me nu niet om. Ik wil even kijken naar de bepalingen in ons handelsverdrag.
XJ: 那貿易協定跑直到2030

Mark: Ja, dat loopt tot 2030, dat weet ik maar al te goed, en dat is juist het punt, meneer JinPing. Onze Onderzoeksraad van de Veiligheid doet een beetje moeilijk. Ze willen dat we het vuurwerk gaan afschaffen.

XJ: 你知道這筆交易是用塑膠廢料做的

Mark: Tuurlijk weet ik wat onze deal is rond onze export van plastic afval. Dat brengt me juist in zo’n moeilijk parket. U weet net zo goed als ik dat dat heel belangrijk voor ons is, dat we ons plastic moeten exporteren.

XJ: 如果你沒有更多的煙花我們想要的, 那麼請也輸入您的塑膠。

Mark: Maar dat kan toch niet! Dat kunt u toch niet van ons verlangen! We kunnen al die vuilniszakken met al dat plastic toch niet zelf houden?! Daar is ons land toch veel te klein voor!

XJ: 然後把你甩在北海Noordzee!

Mark: Meneer JinPing, nu gaat u toch echt te ver! De Noordzee! Onze mooie Noordzee! Trouwens, daar staan al heel veel windmolens. Dat gaat echt niet samen met al dat plastic. Dan krijg ik de milieubeweging wéér over me heen!

XJ: 什麼是環境運動?
Mark: Wat?! Menéér Pingping! U vraagt mij wat een milieubeweging is?! Dat is de limit!

XJ: 天空是極限

Mark: Hoezo, the sky is the limit…? Wacht eens even… u brengt me op een idee… Hartelijk dank voor het gesprek. Ik ben eruit!

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...