Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Voor mij geen krant meer. Bij het lezen van al dat nieuws word ik alleen maar triest. Ik raap de zaterdageditie van de mat voor mijn man en mijn oog valt op de voorpagina: Vallende ouderen beboet. Zonder het artikel te lezen vel ik snel een oordeel: ik ben het er helemaal mee eens. En ik zal u vertellen waarom.

Twee dagen eerder zit ik met mijn 63-jarige man in het ziekenhuis. Hij was in zijn eentje op weg naar huis en is gevallen met de fiets. Een hoofd vol bloed en schrammen plus zijn tijdelijke geheugenverlies zijn aanleiding voor de artsen om hem eens flink binnenstebuiten te keren. Zijn borst wordt door de verpleegkundige van plakkers voorzien voor een hartfilmpje. De chirurg komt langs voor het hechten van de japen op zijn voorhoofd, wang en neus. De neuroloog doet eerst allerlei onderzoeken met zijn reflexen. Even later concludeert zij dat een CT-scan toch ook maar even moet gebeuren. De verpleegkundigen turen op het scherm waar hartslag en zuurstofverbruik in één oogopslag laten zien dat mijn man het zo slecht nog niet doet. Zo’n vier uur lang hangt hij aan het lichtnet. De continue piepen vergezellen de levende lijnen op de monitor. Ook aan licht geen gebrek op de Spoedeisende Hulp. Mijn bioritme raakt na een helverlichte nacht direct ontregeld.

Vroeg in de ochtend vertrek ik met manlief weer naar huis. De eindconclusie: niks aan de hand, behalve dan die japen en de constatering van de neuroloog dat hij jeugdige hersenen heeft.

Mijn man is dus zo’n vallende oudere. Ik ook, met drie fietsvallen achter de rug. Dure grapjes getuigen onze ziekenhuisrekeningen achteraf. Hierin zal de energierekening van het ziekenhuis een flink aandeel hebben. Kijk, en daarom ben ik vóór het beboeten van vallende ouderen! Ik hoop dat daar een preventieve werking van uit zal gaan. Het zal die ouderen léren om zo verkwistend met onze energie om te gaan! Opletten ouderen! Dan halen we wellicht wél onze klimaatdoelstellingen!

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...