Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Shoppen, we schijnen het te weinig te doen. In fysieke winkels, tenminste. De ene na de andere zaak in de winkelstraten sluit zijn deuren. Iedere keer als ik dat zie, krijg ik lichte buikpijn.

Ik ben zelf een kind van middenstanders die failliet gingen, en dat weet je wat de gevolgen van zo’n sluiting kunnen zijn. Ik weet niet of die ervaring meespeelt, maar zelf ben ik nogal zuinig.
Gelukkig kunt u niet in mijn kasten kijken, want dan zou u nu uw wenkbrauwen optrekken. Ik heb wel twintig keer zo veel spullen als in mijn jonge jaren . ‘Nogal zuinig’ slaat vooral op een streven. Het streven om weerstand te bieden aan alle pushberichten, aanbiedingen, enz. Voor mij is dat makkelijk als het gaat om zoiets als Sinterklaassnoep dat al in september in de schappen ligt. Het wordt al moeilijker als het gaat om weer een nieuwe pan voor de feestdagen. En zo heeft iedereen zijn zwakke punten. En die worden voortdurend aangesproken.
Want we leven natuurlijk in een consumptiemaatschappij. Eigenlijk is het de bedoeling dat we onophoudelijk consumeren. Dit is in meer dan één opzicht een probleem. Het brengt mensen in de problemen die weinig te besteden hebben. En het brengt de aarde als geheel in de problemen. De overdaad aan spullen zorgt voor veel vervuiling. Dat begint bij de productie en eindigt bij de afvalbergen, waar volop spullen liggen die nog niet zijn opgebruikt.
Maar er is hoop. Er worden steeds meer spullen hergebruikt, ook dankzij Marktplaats en Gratisaftehalen. Heel wat vriendinnengroepen hebben nu en dan een leuke middag met een kledingruilbeurs. Mijn dochter gaat weleens naar een vintagebeurs in de grote stad. Zij is een arme student en vindt op zo’n beurs spullen van een kwaliteit die ze nieuw niet zou kunnen betalen. Voor mezelf is zo’n beurs echt te hip. Ik probeer wat ik heb, goed te onderhouden. En als ik toch iets nieuws wil, kijk ik eerst in het stadje, natuurlijk.

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...