Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Creatieve ludieke acties juich ik toe. Vooral als ik er niet helemaal voor naar het Malieveld hoef en de wereld er weer een stukje schoner van wordt. Bijvoorbeeld die van #backtosender.


Zo raap ik een blikje op dat iemand per ongeluk in het park uit zijn handen had laten vallen en dat daarna ook niet opmerkte. Dan had hij het natuurlijk in de nabije afvalbak gedeponeerd.
Dat blikje stuur ik vervolgens op naar de fabrikant met het verzoek om voortaan statiegeld te vragen. De kans acht ik groot dat iemand die twintig eurocent dan wel opraapt. Sterker nog, ik denk dat als producenten dat gaan doen, een heleboel mensen er ineens een flink zakcentje bij gaan krijgen. Alleen al in IJsselstein zwerven zo’n 3.120.649.053 verpakkingen rond in de openbare ruimte.
Afijn, dit blikje ging dus terug naar de fabrikant. Vervolgens kreeg ik een brief terug van de directie.


Geachte mevrouw De Zeeuw,
Hartelijk dank voor het toesturen van uw gevonden blikje. U verzoekt ons in uw begeleidend schrijven om ons uit te spreken voor statiegeld.
Hoe graag wij dat ook zouden willen, het is bij nader onderzoek van uw blikje niet mogelijk gebleken. Het blikje dat u toestuurde was finaal platgetrapt en zeer moeilijk te ontkreukelen. Ook ontbrak het lipje en die zijn bij ons niet voldoende op voorraad om ook de recyclede blikjes te voorzien. En last but not least: bij laboratoriumonderzoek van het blikje werden er sporen van hondenpoep aangetroffen. Deze hondenpoep zat zodanig in de naden van het blikje dat zelfs na drie keer een grondige schoonmaak door juffrouw Jannie van de afdeling Schoonzuigen, de hondenpoep nog te ruiken was. Hoewel deze sporen de kleur van onze cola ten gunste zouden beïnvloeden, betwijfelen wij of het de smaak ten goede komt. We hebben dan ook besloten niet over te gaan tot statiegeld en hergebruik van onze blikjes.
Met vriendelijke groet,
de directie van Navrumo


Een vraag rijst bij me op. Waar zou een blikje, dat net iemands dorst gelest had en weer op weg naar de supermarkt was om statiegeld te vangen, een hond tegenkomen die in zo’n blikje zijn behoefte zou doen?

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...