Actueel

Jaaroverzicht 2018

Zijn wij de eersten met een jaaroverzicht? We zijn gaan inventariseren en noteren wat we allemaal hebben gedaan in 2018. Het is veel! Hieronder vind je een opsomming van alle onderwerpen, projecten en activiteiten, die door onze vrijwilligers zijn geïnitieerd of bedacht of uitgevoerd of ondersteund óf een mix van dit alles. 

Read more: Jaaroverzicht 2018

Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in IJsselstein!

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) biedt, samen met de gemeente IJsselstein, de gelegenheid om uw kerstboom buiten te laten ‘overzomeren’ in IJsselstein, zodat u deze de voor het volgende kerstfeest weer kunt hergebruiken. Er is een terrein gevonden, waar de komende jaren kerstbomen kunnen logeren.

Read more: Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in...

Dag van duurzaamheid The Movie

Op de dag van de duurzaamheid, 12 oktober 2018, zijn video-opnamen gemaakt die we hier graag delen. Wat zien we voorbij komen? Gezellige en informatieve gesprekken, de ecomunt, Minima de Duurzaamheidskoninging en nog veel meer. Een mooie sfeerimpressie door Aaliyah. 

Read more: Dag van duurzaamheid The Movie

Doe mee, plant een hartje!

Krokusbolletjes, geplant in de vorm van een hartje. Het kan, gewoon in IJsselstein! Doe je mee? Een leuke spontane activiteit, waarbij IJsselstein een stukje mooier wordt, met een groot verrassingseffect.Want in maart komen kleurige hartjes tevoorschijn!

Read more: Doe mee, plant een hartje!

Een klimaatneutraal maatje mailt me een nieuwe challenge. Na het succes van m'n BROOD-NODIG-challenge eind vorig jaar, denkt hij natuurlijk dat ik deze nieuwe uitdaging wel aan kan. Dénkt hij. Maar al bij zijn eerste zin steigert alles in mijn gedachten met een 'NEE!, NEE!, NEE!'

Wat blijkt? Mijn 'kli-maatje' vindt dat ik – net als Lidia van Bodegraven – ook wel een jaar lang in één en dezelfde jurk kan gaan rondlopen, om zo aandacht te vragen voor eerlijke en duurzame kleding.

Na mijn aanvankelijke 'NEE!' begin ik zijn suggestie toch te overwegen. Eerst ga ik in gedachten even mijn kledingkast langs: welke jurk zou het dan gaan worden?

Het moet er wel een zijn die een heel jaar mee kan. Niet eentje met lange mouwen, want in de zomer wil ik geen peentjes zweten. En welke kleur kies ik? Nu heb ik voor iedere stemming een ander kleurtje. Of met ieder kleurtje een andere stemming. Blauw als ik me lichter wil voelen. Rood als de dag meer vuur mag hebben en zwart als ik niet weet wat ik - met mezelf - aan moet die dag. En als ik tango dans, doe ik dan diezelfde jurk aan en walm ik dan onfris en onfruitig over de dansvloer?

Benieuwd naar een onfruitige Lidia surf ik naar haar site om mijn vooroordeel te bevestigen. Maar nee hoor, geen slonzige vijftiger op sandalen met grijs vlassig haar.

Een heerlijk sprankelend typje straalt me in steeds dezelfde jurk tegemoet in haar maandelijkse blogs. Ik zou er nog bijna 'JA' van gaan zeggen.

Ik weet me nog net op tijd te bedwingen met een geweldige ingeving! Lidia had de primeur als vrouw in deze uitdaging. Ik vind het wel tijd voor een mannelijke variant. Oké, hij hoeft niet in een jurk te gaan lopen. Een broek met overhemd volstaat. Dat moet voor een man toch een peulenschilletje zijn? Over de schoenen en sokken zullen we het dan niet hebben.

Als tegenprestatie zal mijn eerstvolgende aankoop een tweedehands jurk worden op een door mij te organiseren vriendinnenruilbeurs! Hebben we een deal, Henk?!

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...