Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Ik ben geen fanatieke politicus. Afgelopen jaar zijn we met een groep bevlogen enthousiastelingen begonnen met een burgerinitiatief Klimaatneutraal IJsselstein.
Daar zit veel positieve energie en beweging in. We zijn politiek onafhankelijk en hebben veel vrijheid en slagkracht hebben om te doen waar we in geloven.
Toch werden we afgelopen week 'politiek betrokken': door uitnodigingen van GroenLinks, D66 en de Vrouw&politiek-avond.


GroenLinks organiseerde een fijne avond, waar we Klimaatneutraal IJsselstein konden presenteren. De rode draad van die avond was Samen op reis, met humor, verbondenheid en liefde.
Dat past mooi in onze uitstraling; we vinden het belangrijk om verbindingen aan te gaan. 'Met elkaar in plaats van tegen elkaar'.
Ook in de quiz van Marie José de Zeeuw was het mooi om te merken hoe vanzelfsprekend wat minder vlees eten en gescheiden afval inzamelen is ingeburgerd bij Groen Links.

In het D66-café konden we ons platform te presenteren. Inwoners, ondernemers en plaatselijke en landelijke politici schoven bij ons aan tafel.
Ook hier was verbinding voelbaar. Iedereen onderneemt vanuit eigen positie actie en we komen samen verder.
We werden zelfs verrast met de groene oorkonde als waardering voor onze initiatieven. De Vrouw&politiek-avond was ook verrassend positief.
Ik had me ingesteld op veel 'vrouwengedoe'. Sorry, ik ben wel een vrouw maar dat vrouwengedoe is niet zo mijn ding. Dat bleek bij de meeste aanwezigen ook zo te zijn.
De rode draad was dat het tegenwoordig gelukkig om iedereen gaat. Een mooi gesprek met de ChristenUnie na afloop. Ik had gehoord van een groen initiatief wat niet door zou gaan.
Of de ChristenUnie misschien die dag zou kunnen helpen zodat er toch meer groen gecreëerd kan worden? Mijn vraag werd beantwoord met een volmondig ja.
Wauw! En zo bleek een week vol politieke bijeenkomsten verrassend veel moois te brengen. Vooral verbinding. Ik kijk al uit naar de samenwerking met de overige partijen.
Want verduurzamen doen we samen.

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...