groen GROEN    

  

   wonen WONEN     

  

   werken WERKEN    

 

  en meer ..en MEER

Actueel

Groen Café 16 december

Op zondag 16 december is er weer een gezellig en informatief Groen Café. Je kunt kennis maken met de voordelen van seizoensgroenten, een kop soep met wat lekkers eten (tegen kleine vergoeding) en bijpraten met andere bezoekers. 

Read more: Groen Café 16 december

Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in IJsselstein!

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) biedt, samen met de gemeente IJsselstein, de gelegenheid om uw kerstboom buiten te laten ‘overzomeren’ in IJsselstein, zodat u deze de voor het volgende kerstfeest weer kunt hergebruiken. Er is een terrein gevonden, waar de komende jaren kerstbomen kunnen logeren.

Read more: Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in...

Dag van duurzaamheid The Movie

Op de dag van de duurzaamheid, 12 oktober 2018, zijn video-opnamen gemaakt die we hier graag delen. Wat zien we voorbij komen? Gezellige en informatieve gesprekken, de ecomunt, Minima de Duurzaamheidskoninging en nog veel meer. Een mooie sfeerimpressie door Aaliyah. 

Read more: Dag van duurzaamheid The Movie

Doe mee, plant een hartje!

Krokusbolletjes, geplant in de vorm van een hartje. Het kan, gewoon in IJsselstein! Doe je mee? Een leuke spontane activiteit, waarbij IJsselstein een stukje mooier wordt, met een groot verrassingseffect.Want in maart komen kleurige hartjes tevoorschijn!

Read more: Doe mee, plant een hartje!

Ik ben geen fanatieke politicus. Afgelopen jaar zijn we met een groep bevlogen enthousiastelingen begonnen met een burgerinitiatief Klimaatneutraal IJsselstein.
Daar zit veel positieve energie en beweging in. We zijn politiek onafhankelijk en hebben veel vrijheid en slagkracht hebben om te doen waar we in geloven.
Toch werden we afgelopen week 'politiek betrokken': door uitnodigingen van GroenLinks, D66 en de Vrouw&politiek-avond.


GroenLinks organiseerde een fijne avond, waar we Klimaatneutraal IJsselstein konden presenteren. De rode draad van die avond was Samen op reis, met humor, verbondenheid en liefde.
Dat past mooi in onze uitstraling; we vinden het belangrijk om verbindingen aan te gaan. 'Met elkaar in plaats van tegen elkaar'.
Ook in de quiz van Marie José de Zeeuw was het mooi om te merken hoe vanzelfsprekend wat minder vlees eten en gescheiden afval inzamelen is ingeburgerd bij Groen Links.

In het D66-café konden we ons platform te presenteren. Inwoners, ondernemers en plaatselijke en landelijke politici schoven bij ons aan tafel.
Ook hier was verbinding voelbaar. Iedereen onderneemt vanuit eigen positie actie en we komen samen verder.
We werden zelfs verrast met de groene oorkonde als waardering voor onze initiatieven. De Vrouw&politiek-avond was ook verrassend positief.
Ik had me ingesteld op veel 'vrouwengedoe'. Sorry, ik ben wel een vrouw maar dat vrouwengedoe is niet zo mijn ding. Dat bleek bij de meeste aanwezigen ook zo te zijn.
De rode draad was dat het tegenwoordig gelukkig om iedereen gaat. Een mooi gesprek met de ChristenUnie na afloop. Ik had gehoord van een groen initiatief wat niet door zou gaan.
Of de ChristenUnie misschien die dag zou kunnen helpen zodat er toch meer groen gecreëerd kan worden? Mijn vraag werd beantwoord met een volmondig ja.
Wauw! En zo bleek een week vol politieke bijeenkomsten verrassend veel moois te brengen. Vooral verbinding. Ik kijk al uit naar de samenwerking met de overige partijen.
Want verduurzamen doen we samen.

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...

Energiezuinig wonen in uw VvE

logo energielabelInformatieavond op 6 november door U-Thuis:
Meer woningeigenaren in de regio maken hun huis energiezuiniger, en ook de interesse hiervoor onder leden van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) groeit – en terecht: duurzame maatregelen verhogen het wooncomfort en hebben een steeds beter financieel rendement.

Lees meer...