Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

De digitale folder van een van Nederlands grootste warenhuizen komt op een verkeerd moment binnen.
De digifolder kopt 'Lentekriebels in je kledingkast' en toont afbeeldingen van topjes die ik echt aan mijn kledingstapels zou willen toevoegen.
Dat zorgt voor een enorme beproeving.
Op 23 november kocht ik namelijk voor het laatst een jurkje en met een nieuw jaar in het vooruitzicht formuleerde ik op dat moment al een voornemen:
ik zou het kopen van nieuwe kleren in 2018 zo lang mogelijk gaan uitstellen.


Maar nu: de sale van alle winterspullen is weer voorbij en de nieuwe mode hangt weer in de etalages. En wat een leuke mode dit jaar!
Echt, sinds jaren hangt er weer iets van mijn stijl! Kleurig, bloemen en leuke prints. Het spat er vanaf dat de economie weer stijgende is.

Maar met een stijgende economie stijgt ook de CO2-uitstoot. In maart zag ik op tv het programma De Monitor waarin een korte conclusie werd geschetst dat we ondanks al onze duurzaamheidsinspanningen nog geen essentieel verschil in CO2-uitstoot hebben kunnen maken. Dat baart me grote zorgen met een stijgende economie in het vooruitzicht.
Dus als we geen megavelden van zonnepanelen in onze polders willen of winderige neefjes van korenmolen De Windotter in onze achtertuinen willen zien, dan zal het roer toch echt om moeten. Het moet echt anders! Hóe, is meteen mijn vraag. Hoe kunnen we consuminderen, zonder dat er massaontslagen vallen?
Wat kan ik doen om werkelijk het verschil te maken? Ik vroeg het mijn 'kli-maten'. De een verwees me naar de Urgenda met praktische tips over anders wonen, anders reizen, anders eten, anders produceren en anders energie opwekken. De ander mailt: 'Wat we met z'n allen verstoken aan olie voor woon-werkverkeer en goederentransport is vele malen meer dan wat we aan fossiele energie gebruiken om onze huizen te verwarmen.' Dat zet me aan het denken.
Als we allemaal twee kledingstukken minder kopen dit jaar, hoeveel minder vrachtwagens zouden er dan rijden?

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...