Actueel

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

Vergroen je tuin, workshop Intratuin

Op zaterdag 25 mei geeft Intratuin IJsselstein een gratis workshop over de ‘Watervriendelijke tuin’ (duur 45 minuten). Deelnemers krijgen een tuinbon van € 25,- om te besteden in het tuincentrum. Ook Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein is die dag aanwezig en geeft gratis tuintips.

Read more: Vergroen je tuin, workshop Intratuin

Lezing van Bodem tot Bord krijgt vervolg

De lezing Van Bodem tot Bord door Monique van der Laan van biologische boerderijk De Beekhoeve in Kamerik werd goed bezocht. En er komt een vervolglezing in Kamerik op 8 mei.

Read more: Lezing van Bodem tot Bord krijgt vervolg

Groene activiteiten in april-mei

Leuke activiteiten van de IJsselsteinse 'groene' gezelschappen! Eerst zondag 28 april een stekjesmarkt van Eetbaar IJsselstein. Dan zaterdag 18 mei voor de 10e keer de stekjesruilmarkt en kinderdoemiddag van GroenLinks IJsselstein. En op zondag 19 mei het Lentefeest in Nieuwegein. 

Read more: Groene activiteiten in april-mei

Laatst ontvingen we als werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein een groene oorkonde van D66.
Natuurlijk leuk om te horen dat het enthousiasme en kwaliteit van ons platform gezien wordt.
Ieder van onze werkgroep brengt weer op een andere manier een bevlogene duurzame beweging op gang.


Zijn de overige initiatieven dan minder duurzaam bezig? Ik vind het juist geweldig wat zij doen. Wat is dan eigenlijk duurzaam? Ik ben blij dat ik niet over die oorkonde heb hoeven beslissen, want wie is duurzamer, iemand die de kraan dicht doet tijdens het tandenpoetsen en zijn afval scheidt, of iemand die zonnepanelenweides aanlegt?

Als ik echt zou moeten kiezen? Ik ga in mijn gedachten een rondje IJsselstein en denk aan prachtige mensen, een duurzaamheidsexpert die wereldwijd landen helpt de transitie neer te zetten, het Groenplatform die zich zo sterk inzetten voor het behoud van gezond groen, de longen in de stad. Aan pionier Hans Lappee, die duurzaamheid binnen de politiek en gemeente op de kaart zette toen het woord nog amper bestond, werd uitgelachen om het woord ‘biodiversiteit’ en mooie eetbare siertuinen in het openbaar groen heeft aangelegd. Ik heb nog nooit met hem getandenpoetst, dus geen idee of hij de kraan dichtdraait tijdens het poetsen.

Ik word steeds blijer tijdens mijn rondje in gedachten door IJsselstein. Wauw, er zijn toch best veel mooie mensen die ieder op hun eigen manier een bijdrage leveren aan het geheel. Hoe groot of klein het ook is. Ook van die mooie maar onopvallende IJsselsteiners, die er niet zo veel over praten, maar het gewoon leven. Gewoon vanzelfsprekend kiezen voor respectvol met de aarde omgaan en keuzes maken die het minst belastend zijn. En als je het zou benoemen, hun schouders ophalen en zeggen, ‘waarom niet?’

En als ik toch zou moeten kiezen uit al die IJsselsteiners? Hmmm…
Ik denk dat het juist om die gezamenlijke beweging gaat. Ieder zijn eigen ding.
Ik zal Hans Lappee toch eens vragen of hij ook de kraan dicht draait bij het tandenpoetsen.

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...