Actueel

Jaaroverzicht 2018

Zijn wij de eersten met een jaaroverzicht? We zijn gaan inventariseren en noteren wat we allemaal hebben gedaan in 2018. Het is veel! Hieronder vind je een opsomming van alle onderwerpen, projecten en activiteiten, die door onze vrijwilligers zijn geïnitieerd of bedacht of uitgevoerd of ondersteund óf een mix van dit alles. 

Read more: Jaaroverzicht 2018

Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in IJsselstein!

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) biedt, samen met de gemeente IJsselstein, de gelegenheid om uw kerstboom buiten te laten ‘overzomeren’ in IJsselstein, zodat u deze de voor het volgende kerstfeest weer kunt hergebruiken. Er is een terrein gevonden, waar de komende jaren kerstbomen kunnen logeren.

Read more: Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in...

Dag van duurzaamheid The Movie

Op de dag van de duurzaamheid, 12 oktober 2018, zijn video-opnamen gemaakt die we hier graag delen. Wat zien we voorbij komen? Gezellige en informatieve gesprekken, de ecomunt, Minima de Duurzaamheidskoninging en nog veel meer. Een mooie sfeerimpressie door Aaliyah. 

Read more: Dag van duurzaamheid The Movie

Doe mee, plant een hartje!

Krokusbolletjes, geplant in de vorm van een hartje. Het kan, gewoon in IJsselstein! Doe je mee? Een leuke spontane activiteit, waarbij IJsselstein een stukje mooier wordt, met een groot verrassingseffect.Want in maart komen kleurige hartjes tevoorschijn!

Read more: Doe mee, plant een hartje!

Je kunt op veel verschillende manieren iemand een hand geven. Een stevige handdruk, zodat je de ander pijn doet en kleineert. De Franse president Macron gaf Trump zo'n handdruk. Of een slappe hand, waarmee je wilt zeggen dat je de ander niet serieus neemt. Zouden Merkel en Trump elkaar zo'n handdruk hebben gegeven?

 

Dan is er ook nog de beleefde handdruk, waarmee je zegt: sterkte ermee, maar ik zal je niet helpen. Op televisie zie je ze voorbijkomen, maar je krijgt ze zelf ook allemaal. Laten we hier niet het over de wereldpolitiek hebben, maar onze aandacht verleggen naar IJsselstein en onszelf. Ik geniet het meeste van een echte welgemeende uitnodigende handdruk, die ertoe leidt dat je vervolgens samen hand in hand verdergaat.

In het Coalitieakkoord, tussen de partijen VVD en LDIJ, staat dat zij duurzame energie willen opwekken door het plaatsen van zonnepanelen op grote daken van gemeentelijke gebouwen. Bewoners van IJsselstein kunnen met elkaar in de vorm van een coöperatie investeren in deze zonnepanelen en zo met elkaar werken aan een klimaatneutraal IJsselstein. Zo leveren we samen een bijdrage aan het tegengaan van de opwarming van de aarde.

Papier is geduldig. Je kunt als college plannen opschrijven en vervolgens achteroverleunen. Je geeft welwillende bewoners een slappe hand en wenst ze uit beleefdheid veel sterkte. Maar zo lees ik het coalitieakkoord niet. Ik lees het als een uitgestoken hand. Om samen met de Werkgroep KlimaatNeutraal IJsselstein het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke daken op te pakken. De coalitiepartijen steken een hand uit met het doel om samen aan het werk te gaan. Om met alle inwoners te werken aan zonnestroominstallaties op de gemeentelijke gebouwen. Stel je voor dat er de komende jaren duizenden zonnepanelen worden geplaatst!

Met deze uitgestoken hand werkt het college samen met alle bewoners van IJsselstein aan een klimaatneutraal IJsselstein. Zo'n ferme uitnodigende handdruk beantwoord ik graag met een welgemeende handdruk.

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...