Actueel

Met gemak een sedumdak!

Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met een actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!

Read more: Met gemak een sedumdak!

Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Ook bedrijven kunnen meedoen met zonnepanelenacties. Niet alleen met Buurtstroom De Oever in IJsselstein. De wat grotere MKB bedrijven krijgen hun eigen project voor inkoop van zonnepanelen in de Lopikerwaard. 

Read more: Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Buurstroom is investeren in zonnepanelen, voor iedereen in IJsselstein! Geen eigen dak of je dak is niet geschikt? Op sporthal De Over komen zonnepanelen. De infoavond werd goed bezocht. 

Read more: Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

Je kunt op veel verschillende manieren iemand een hand geven. Een stevige handdruk, zodat je de ander pijn doet en kleineert. De Franse president Macron gaf Trump zo'n handdruk. Of een slappe hand, waarmee je wilt zeggen dat je de ander niet serieus neemt. Zouden Merkel en Trump elkaar zo'n handdruk hebben gegeven?

 

Dan is er ook nog de beleefde handdruk, waarmee je zegt: sterkte ermee, maar ik zal je niet helpen. Op televisie zie je ze voorbijkomen, maar je krijgt ze zelf ook allemaal. Laten we hier niet het over de wereldpolitiek hebben, maar onze aandacht verleggen naar IJsselstein en onszelf. Ik geniet het meeste van een echte welgemeende uitnodigende handdruk, die ertoe leidt dat je vervolgens samen hand in hand verdergaat.

In het Coalitieakkoord, tussen de partijen VVD en LDIJ, staat dat zij duurzame energie willen opwekken door het plaatsen van zonnepanelen op grote daken van gemeentelijke gebouwen. Bewoners van IJsselstein kunnen met elkaar in de vorm van een coöperatie investeren in deze zonnepanelen en zo met elkaar werken aan een klimaatneutraal IJsselstein. Zo leveren we samen een bijdrage aan het tegengaan van de opwarming van de aarde.

Papier is geduldig. Je kunt als college plannen opschrijven en vervolgens achteroverleunen. Je geeft welwillende bewoners een slappe hand en wenst ze uit beleefdheid veel sterkte. Maar zo lees ik het coalitieakkoord niet. Ik lees het als een uitgestoken hand. Om samen met de Werkgroep KlimaatNeutraal IJsselstein het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke daken op te pakken. De coalitiepartijen steken een hand uit met het doel om samen aan het werk te gaan. Om met alle inwoners te werken aan zonnestroominstallaties op de gemeentelijke gebouwen. Stel je voor dat er de komende jaren duizenden zonnepanelen worden geplaatst!

Met deze uitgestoken hand werkt het college samen met alle bewoners van IJsselstein aan een klimaatneutraal IJsselstein. Zo'n ferme uitnodigende handdruk beantwoord ik graag met een welgemeende handdruk.

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...