Actueel

Actie tegel eruit groot succes

Conclusie van de actie Tegel eruit, Plant erin: Maar liefst 225 tegels ingeleverd! Een stuk meer dan vorig jaar. De medewerkers van Intratuin IJsselstein waren verbaasd over de grote toeloop. Vrijwilligers van KNIJ, D66, GroenLinks en LDIJ waren er om alles in goede banen te leiden. Onze MAS stagiair Jasper Dijkstra heeft zijn stage bij ons afgerond en ons super goed geholpen.

Read more: Actie tegel eruit groot succes

Brood-Nodig in landelijke finale

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dit motto lijkt per uitstek van toepassing op het succes van Minder verpakkingen BROOD-NODIG uit IJsselstein. Dit burgerinitiatief probeert mensen te stimuleren om hun brood bij de bakker of de supermarkt niet in plastic te laten verpakken, maar in een (zelf meegebrachte) katoenen broodzak.

Read more: Brood-Nodig in landelijke finale

17 april: Interactieve lezing ‘Van bodem naar bord’

Biologisch boerin Monique van der Laan neemt ons in een interactieve lezing mee in de wonderlijke rijke wereld van de basis van onze voeding; de bodem en alle kleine beestjes. Steeds vaker ziet ze tijdens het maken van zuivelproducten overeenkomsten tussen het bodemleven en de kwaliteit van onze voeding.

Read more: 17 april: Interactieve lezing ‘Van bodem naar...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. In februari startten we met twee winkeliers en nu, in maart doen zes ondernemers al mee. En dat worden er meer!  We zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Je kunt op veel verschillende manieren iemand een hand geven. Een stevige handdruk, zodat je de ander pijn doet en kleineert. De Franse president Macron gaf Trump zo'n handdruk. Of een slappe hand, waarmee je wilt zeggen dat je de ander niet serieus neemt. Zouden Merkel en Trump elkaar zo'n handdruk hebben gegeven?

 

Dan is er ook nog de beleefde handdruk, waarmee je zegt: sterkte ermee, maar ik zal je niet helpen. Op televisie zie je ze voorbijkomen, maar je krijgt ze zelf ook allemaal. Laten we hier niet het over de wereldpolitiek hebben, maar onze aandacht verleggen naar IJsselstein en onszelf. Ik geniet het meeste van een echte welgemeende uitnodigende handdruk, die ertoe leidt dat je vervolgens samen hand in hand verdergaat.

In het Coalitieakkoord, tussen de partijen VVD en LDIJ, staat dat zij duurzame energie willen opwekken door het plaatsen van zonnepanelen op grote daken van gemeentelijke gebouwen. Bewoners van IJsselstein kunnen met elkaar in de vorm van een coöperatie investeren in deze zonnepanelen en zo met elkaar werken aan een klimaatneutraal IJsselstein. Zo leveren we samen een bijdrage aan het tegengaan van de opwarming van de aarde.

Papier is geduldig. Je kunt als college plannen opschrijven en vervolgens achteroverleunen. Je geeft welwillende bewoners een slappe hand en wenst ze uit beleefdheid veel sterkte. Maar zo lees ik het coalitieakkoord niet. Ik lees het als een uitgestoken hand. Om samen met de Werkgroep KlimaatNeutraal IJsselstein het plaatsen van zonnepanelen op gemeentelijke daken op te pakken. De coalitiepartijen steken een hand uit met het doel om samen aan het werk te gaan. Om met alle inwoners te werken aan zonnestroominstallaties op de gemeentelijke gebouwen. Stel je voor dat er de komende jaren duizenden zonnepanelen worden geplaatst!

Met deze uitgestoken hand werkt het college samen met alle bewoners van IJsselstein aan een klimaatneutraal IJsselstein. Zo'n ferme uitnodigende handdruk beantwoord ik graag met een welgemeende handdruk.

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...