Actueel

Met gemak een sedumdak!

Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met een actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!

Read more: Met gemak een sedumdak!

Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Ook bedrijven kunnen meedoen met zonnepanelenacties. Niet alleen met Buurtstroom De Oever in IJsselstein. De wat grotere MKB bedrijven krijgen hun eigen project voor inkoop van zonnepanelen in de Lopikerwaard. 

Read more: Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Buurstroom is investeren in zonnepanelen, voor iedereen in IJsselstein! Geen eigen dak of je dak is niet geschikt? Op sporthal De Over komen zonnepanelen. De infoavond werd goed bezocht. 

Read more: Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

Het voorjaar en de vroege zomer vind ik de mooiste seizoenen. De vogels vliegen fluitend rond, ze leggen eieren en er is veel nieuw leven: Jonge merels, lammetjes, moeder en vader eend met hun kuikens, planten die weer boven de grond komen en de eerste kleurige bloemen. Alle takken lopen weer uit met frisgroene blaadjes. De lente staat voor mij voor nieuw leven. Eigenlijk het mooiste moment om weer na te denken. Ik ben niet iemand die goede voornemens doet op 1 januari. Er zijn per jaar 365 dagen dat je dingen kunt veranderen. Vooral de lente nodigt mij uit na te denken over goede voornemens. 

Vijf maatregelen

Deze lente verdiepte ik mij in maatregelen die we met elkaar kunnen nemen om Nederland in 2030 klimaatneutraal te hebben. In het rapport van Urgenda staat hoe dat kan. Het rapport bestaat uit vijf hoofdpunten. Ik vat ze heel kort voor u samen.

Het eerste punt gaat over Anders Wonen. Als we alle huizen beter isoleren en meer besparen op energie, dan wordt het wonen niet alleen gerieflijker maar bovendien ook goedkoper. Als we elektrisch gaan rijden en bovendien er een beetje opletten om niet onnodig te reizen, helpt dat ook aan het verminderen van de opwarming van de aarde. Het derde punt gaat over eten. Als we wat minder vlees eten en meer plantaardig, seizoensgebonden producten eten die uit de regio komen, dan scheelt dat ook een slok op een borrel.

Als we met elkaar minder spullen kopen en duurzamer met onze spullen omgaan, dan vaart de aarde naar wel bij. En het vijfde punt gaat over energieopwekking. We moeten veel meer gebruik maken van de zon en de wind. 

U kunt u zich iets voornemen om mee te helpen de aarde leefbaar te houden als er weer een nieuw warmterecord gebroken wordt. Ik daag u uit dat juist op een mooie dag te doen als u een groepje lieve jonge kuikens ziet, als u geniet van een mooie gele of rode bloem, of als u zich weer verbaast over die helder groene blaadjes aan een boom.

 

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...