Actueel

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

Vergroen je tuin, workshop Intratuin

Op zaterdag 25 mei geeft Intratuin IJsselstein een gratis workshop over de ‘Watervriendelijke tuin’ (duur 45 minuten). Deelnemers krijgen een tuinbon van € 25,- om te besteden in het tuincentrum. Ook Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein is die dag aanwezig en geeft gratis tuintips.

Read more: Vergroen je tuin, workshop Intratuin

Lezing van Bodem tot Bord krijgt vervolg

De lezing Van Bodem tot Bord door Monique van der Laan van biologische boerderijk De Beekhoeve in Kamerik werd goed bezocht. En er komt een vervolglezing in Kamerik op 8 mei.

Read more: Lezing van Bodem tot Bord krijgt vervolg

Groene activiteiten in april-mei

Leuke activiteiten van de IJsselsteinse 'groene' gezelschappen! Eerst zondag 28 april een stekjesmarkt van Eetbaar IJsselstein. Dan zaterdag 18 mei voor de 10e keer de stekjesruilmarkt en kinderdoemiddag van GroenLinks IJsselstein. En op zondag 19 mei het Lentefeest in Nieuwegein. 

Read more: Groene activiteiten in april-mei

U weet inmiddels dat ik De Zeeuw heet. Mensen die mij nog iets beter kennen, weten ook dat ik mijn naam eer aan doe: ik ben zûnig. Niet krenterig, maar wel zûnig. Vooral in het gebruik van de dagelijkse dingen.

Zo weet ik dat je met een schijnbaar lege tube tandpasta nog best vaak je tanden kunt poetsen. Als je de lege tube openknipt, dan kun je daar toch zeker nog 8 keer je tanden mee poetsen. Omdat ik zelf geen rekenwonder ben, maar ik wel benieuwd was hoeveel tubes je hiermee op een mensenleven kunt besparen, vroeg ik dat aan mijn man. Dat scheelt dus 197 tubes tandpasta! Als iedereen in Nederland die tubes zou doorknippen dan besparen we hiermee 3.349.000.000 tubes tandpasta. Da's best veel, toch?

Een andere zûnigheid: ik fiets al 5 jaar naar mijn werk; goed voor zo'n 5500 kilometer per jaar. Met de auto kostte me dat zo'n 700 euro aan benzine per jaar. Dat is alweer een besparing van 3.500 euro.

Onlangs heb ik weer een zûnigheidje uitgevonden. We branden graag een kaarsje. Sommige kaarsen branden niet helemaal op en andere kaarsen hebben een te lang lont. Eén en één is twee: ik smelt het kaarsvet, overtollig lont erdoor en ik heb een nieuwe kaars.

Ook met sokken is één en één weer snel een paar. U kent het wel, van die sokken waarvan er wonderlijk maar een uit de was komt. Of zo'n paar waarvan in een sok een gat zit. Tegenwoordig koop ik steeds dezelfde sokken. Enkele sokken vormen dan alweer snel een paar.

Ik zou mijn naam als zuinige Zeeuw nog meer eer willen aandoen. Daarom hierbij een oproep aan alle niet-Zeeuwen in IJsselstein en omgeving: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan Klimaatneutraal IJsselstein! Ik ga vast heel veel van u leren. En geld overhouden…

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...