Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

U weet inmiddels dat ik De Zeeuw heet. Mensen die mij nog iets beter kennen, weten ook dat ik mijn naam eer aan doe: ik ben zûnig. Niet krenterig, maar wel zûnig. Vooral in het gebruik van de dagelijkse dingen.

Zo weet ik dat je met een schijnbaar lege tube tandpasta nog best vaak je tanden kunt poetsen. Als je de lege tube openknipt, dan kun je daar toch zeker nog 8 keer je tanden mee poetsen. Omdat ik zelf geen rekenwonder ben, maar ik wel benieuwd was hoeveel tubes je hiermee op een mensenleven kunt besparen, vroeg ik dat aan mijn man. Dat scheelt dus 197 tubes tandpasta! Als iedereen in Nederland die tubes zou doorknippen dan besparen we hiermee 3.349.000.000 tubes tandpasta. Da's best veel, toch?

Een andere zûnigheid: ik fiets al 5 jaar naar mijn werk; goed voor zo'n 5500 kilometer per jaar. Met de auto kostte me dat zo'n 700 euro aan benzine per jaar. Dat is alweer een besparing van 3.500 euro.

Onlangs heb ik weer een zûnigheidje uitgevonden. We branden graag een kaarsje. Sommige kaarsen branden niet helemaal op en andere kaarsen hebben een te lang lont. Eén en één is twee: ik smelt het kaarsvet, overtollig lont erdoor en ik heb een nieuwe kaars.

Ook met sokken is één en één weer snel een paar. U kent het wel, van die sokken waarvan er wonderlijk maar een uit de was komt. Of zo'n paar waarvan in een sok een gat zit. Tegenwoordig koop ik steeds dezelfde sokken. Enkele sokken vormen dan alweer snel een paar.

Ik zou mijn naam als zuinige Zeeuw nog meer eer willen aandoen. Daarom hierbij een oproep aan alle niet-Zeeuwen in IJsselstein en omgeving: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan Klimaatneutraal IJsselstein! Ik ga vast heel veel van u leren. En geld overhouden…

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...