Actueel

Met gemak een sedumdak!

Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met een actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!

Read more: Met gemak een sedumdak!

Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Ook bedrijven kunnen meedoen met zonnepanelenacties. Niet alleen met Buurtstroom De Oever in IJsselstein. De wat grotere MKB bedrijven krijgen hun eigen project voor inkoop van zonnepanelen in de Lopikerwaard. 

Read more: Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Buurstroom is investeren in zonnepanelen, voor iedereen in IJsselstein! Geen eigen dak of je dak is niet geschikt? Op sporthal De Over komen zonnepanelen. De infoavond werd goed bezocht. 

Read more: Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

Met deze columns proberen wij van Klimaatneutraal IJsselstein lezers aan te zetten tot daden en niet alleen tot goede voornemens. Nederlanders zijn namelijk heel welwillend als het goede voornemens of de beperking van de CO2-uitstoot betreft.

Het is goed om op de IJsselsteinse daken steeds meer zonnepanelen te zien. Helaas is het energiezuiniger maken van woningen op dit moment te vaak afhankelijk van de rijkdom van de bewoner of de eigenaar.

Andersom is diezelfde rijkdom de reden waarom het zo moeilijk is om écht minder energie te verbruiken. Op televisie werd eens een gesprek tussen een aantal mensen uitgezonden – zo te zien redelijk welgesteld en goed opgeleid. Wat wilden zij bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot? Het gesprek leek een soort openbare biecht: men toonde berouw, om vervolgens besmuikt toe te geven dat er niets zou veranderen.

Een consultant vertelde daar dat hij zijn klanten meeneemt naar Ibiza, omdat ze daar makkelijker 'out of the box' kunnen denken. Misschien flauw, maar je ziet het voor je: als hij zijn klanten zou voorstellen om in de eigen regio te gaan wandelen, ook een prima manier om 'uit je box ' te denken, zouden ze misschien een ander bureau in de arm nemen.

Hoe dan ook: werk maken van energieneutraal leven vraagt al gauw om andere keuzes te maken dan je normaal zou doen. Daarom een tip voor een stap die iedereen kan zetten, zónder dat de omgeving er iets van merkt: koud douchen. Als je het met beleid doet – eerst benen en armen onder de straal, dan de rest – is het een koud kunstje. Deze hitte is een mooie periode om daarmee te beginnen. En na een jaar zie je het echt op je energierekening.

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...