Actueel

Met gemak een sedumdak!

Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met een actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!

Read more: Met gemak een sedumdak!

Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Ook bedrijven kunnen meedoen met zonnepanelenacties. Niet alleen met Buurtstroom De Oever in IJsselstein. De wat grotere MKB bedrijven krijgen hun eigen project voor inkoop van zonnepanelen in de Lopikerwaard. 

Read more: Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Buurstroom is investeren in zonnepanelen, voor iedereen in IJsselstein! Geen eigen dak of je dak is niet geschikt? Op sporthal De Over komen zonnepanelen. De infoavond werd goed bezocht. 

Read more: Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

Klimaatspecialist Jeroen Loots noemde in 2015 Nederland het vieste jongetje van de Europese klas nieuwe en duurzame economie. De overheden en bedrijven zijn zich volgens hem nog onvoldoende bewust van financiële risico's als gevolg van de klimaatverandering. Denk aan de oplopende schades voor verzekeraars door noodweer en daarmee stijgende premies. Ook beleggen banken nog steeds in gas- en oliebedrijven die op termijn niets meer waard zijn.

Ik denk terug aan mijn klasgenootje Maria. Zeven jaar oud, tenger, mooie donkere krullen, bruine ogen en verlegen. Ze durfde nooit iets te zeggen, ook niet van haar plasje onder de stoel. De non die les gaf wel. Dat was pijnlijk duidelijk als Maria de klas verliet, na een tirade van De Non. Natte voetstappen achterlatend verliet ze met gekromde rug de klas. Als vieste meisje van de klas, volgens De Non.

Zou het Rutte zo ook zijn vergaan toen hij in 2015 de Parijse top verliet, als vieste jongetje van de klas? Zijn comeback op de reünie van de Parijse top in 2017 heeft hem wel ambitieuzer gemaakt. Hij streeft er zelfs naar om de CO2-uitstoot zelfs tot 55 procent te verlagen, in plaats van de afgesproken 40 procent. Ik ben nieuwsgierig hoe Rutte dat van plan is en google naar de VVD-site. Daar lees ik: "Investeren in duurzame energie is noodzakelijk". En: dat ze "in de toekomst minder subsidiegeld willen steken in bepaalde vormen van duurzame energie", omdat volgens de VVD de echte energiebronnen van de toekomst nog niet ontdekt zijn. Tegenstrijdig vind ik: we hebben nog maar 12 jaar te gaan. Maria is zindelijk. Zal Rutte de volgende top weer verlaten als vieste jongetje van de klas? Of helpen we hem de top met rechte rug te verlaten?

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...