Actueel

Actie tegel eruit groot succes

Conclusie van de actie Tegel eruit, Plant erin: Maar liefst 225 tegels ingeleverd! Een stuk meer dan vorig jaar. De medewerkers van Intratuin IJsselstein waren verbaasd over de grote toeloop. Vrijwilligers van KNIJ, D66, GroenLinks en LDIJ waren er om alles in goede banen te leiden. Onze MAS stagiair Jasper Dijkstra heeft zijn stage bij ons afgerond en ons super goed geholpen.

Read more: Actie tegel eruit groot succes

Brood-Nodig in landelijke finale

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dit motto lijkt per uitstek van toepassing op het succes van Minder verpakkingen BROOD-NODIG uit IJsselstein. Dit burgerinitiatief probeert mensen te stimuleren om hun brood bij de bakker of de supermarkt niet in plastic te laten verpakken, maar in een (zelf meegebrachte) katoenen broodzak.

Read more: Brood-Nodig in landelijke finale

17 april: Interactieve lezing ‘Van bodem naar bord’

Biologisch boerin Monique van der Laan neemt ons in een interactieve lezing mee in de wonderlijke rijke wereld van de basis van onze voeding; de bodem en alle kleine beestjes. Steeds vaker ziet ze tijdens het maken van zuivelproducten overeenkomsten tussen het bodemleven en de kwaliteit van onze voeding.

Read more: 17 april: Interactieve lezing ‘Van bodem naar...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. In februari startten we met twee winkeliers en nu, in maart doen zes ondernemers al mee. En dat worden er meer!  We zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Klimaatspecialist Jeroen Loots noemde in 2015 Nederland het vieste jongetje van de Europese klas nieuwe en duurzame economie. De overheden en bedrijven zijn zich volgens hem nog onvoldoende bewust van financiële risico's als gevolg van de klimaatverandering. Denk aan de oplopende schades voor verzekeraars door noodweer en daarmee stijgende premies. Ook beleggen banken nog steeds in gas- en oliebedrijven die op termijn niets meer waard zijn.

Ik denk terug aan mijn klasgenootje Maria. Zeven jaar oud, tenger, mooie donkere krullen, bruine ogen en verlegen. Ze durfde nooit iets te zeggen, ook niet van haar plasje onder de stoel. De non die les gaf wel. Dat was pijnlijk duidelijk als Maria de klas verliet, na een tirade van De Non. Natte voetstappen achterlatend verliet ze met gekromde rug de klas. Als vieste meisje van de klas, volgens De Non.

Zou het Rutte zo ook zijn vergaan toen hij in 2015 de Parijse top verliet, als vieste jongetje van de klas? Zijn comeback op de reünie van de Parijse top in 2017 heeft hem wel ambitieuzer gemaakt. Hij streeft er zelfs naar om de CO2-uitstoot zelfs tot 55 procent te verlagen, in plaats van de afgesproken 40 procent. Ik ben nieuwsgierig hoe Rutte dat van plan is en google naar de VVD-site. Daar lees ik: "Investeren in duurzame energie is noodzakelijk". En: dat ze "in de toekomst minder subsidiegeld willen steken in bepaalde vormen van duurzame energie", omdat volgens de VVD de echte energiebronnen van de toekomst nog niet ontdekt zijn. Tegenstrijdig vind ik: we hebben nog maar 12 jaar te gaan. Maria is zindelijk. Zal Rutte de volgende top weer verlaten als vieste jongetje van de klas? Of helpen we hem de top met rechte rug te verlaten?

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...