Actueel

Jaaroverzicht 2018

Zijn wij de eersten met een jaaroverzicht? We zijn gaan inventariseren en noteren wat we allemaal hebben gedaan in 2018. Het is veel! Hieronder vind je een opsomming van alle onderwerpen, projecten en activiteiten, die door onze vrijwilligers zijn geïnitieerd of bedacht of uitgevoerd of ondersteund óf een mix van dit alles. 

Read more: Jaaroverzicht 2018

Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in IJsselstein!

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) biedt, samen met de gemeente IJsselstein, de gelegenheid om uw kerstboom buiten te laten ‘overzomeren’ in IJsselstein, zodat u deze de voor het volgende kerstfeest weer kunt hergebruiken. Er is een terrein gevonden, waar de komende jaren kerstbomen kunnen logeren.

Read more: Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in...

Dag van duurzaamheid The Movie

Op de dag van de duurzaamheid, 12 oktober 2018, zijn video-opnamen gemaakt die we hier graag delen. Wat zien we voorbij komen? Gezellige en informatieve gesprekken, de ecomunt, Minima de Duurzaamheidskoninging en nog veel meer. Een mooie sfeerimpressie door Aaliyah. 

Read more: Dag van duurzaamheid The Movie

Doe mee, plant een hartje!

Krokusbolletjes, geplant in de vorm van een hartje. Het kan, gewoon in IJsselstein! Doe je mee? Een leuke spontane activiteit, waarbij IJsselstein een stukje mooier wordt, met een groot verrassingseffect.Want in maart komen kleurige hartjes tevoorschijn!

Read more: Doe mee, plant een hartje!

Klimaatspecialist Jeroen Loots noemde in 2015 Nederland het vieste jongetje van de Europese klas nieuwe en duurzame economie. De overheden en bedrijven zijn zich volgens hem nog onvoldoende bewust van financiële risico's als gevolg van de klimaatverandering. Denk aan de oplopende schades voor verzekeraars door noodweer en daarmee stijgende premies. Ook beleggen banken nog steeds in gas- en oliebedrijven die op termijn niets meer waard zijn.

Ik denk terug aan mijn klasgenootje Maria. Zeven jaar oud, tenger, mooie donkere krullen, bruine ogen en verlegen. Ze durfde nooit iets te zeggen, ook niet van haar plasje onder de stoel. De non die les gaf wel. Dat was pijnlijk duidelijk als Maria de klas verliet, na een tirade van De Non. Natte voetstappen achterlatend verliet ze met gekromde rug de klas. Als vieste meisje van de klas, volgens De Non.

Zou het Rutte zo ook zijn vergaan toen hij in 2015 de Parijse top verliet, als vieste jongetje van de klas? Zijn comeback op de reünie van de Parijse top in 2017 heeft hem wel ambitieuzer gemaakt. Hij streeft er zelfs naar om de CO2-uitstoot zelfs tot 55 procent te verlagen, in plaats van de afgesproken 40 procent. Ik ben nieuwsgierig hoe Rutte dat van plan is en google naar de VVD-site. Daar lees ik: "Investeren in duurzame energie is noodzakelijk". En: dat ze "in de toekomst minder subsidiegeld willen steken in bepaalde vormen van duurzame energie", omdat volgens de VVD de echte energiebronnen van de toekomst nog niet ontdekt zijn. Tegenstrijdig vind ik: we hebben nog maar 12 jaar te gaan. Maria is zindelijk. Zal Rutte de volgende top weer verlaten als vieste jongetje van de klas? Of helpen we hem de top met rechte rug te verlaten?

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...