Actueel

Met gemak een sedumdak!

Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met een actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!

Read more: Met gemak een sedumdak!

Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Ook bedrijven kunnen meedoen met zonnepanelenacties. Niet alleen met Buurtstroom De Oever in IJsselstein. De wat grotere MKB bedrijven krijgen hun eigen project voor inkoop van zonnepanelen in de Lopikerwaard. 

Read more: Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Buurstroom is investeren in zonnepanelen, voor iedereen in IJsselstein! Geen eigen dak of je dak is niet geschikt? Op sporthal De Over komen zonnepanelen. De infoavond werd goed bezocht. 

Read more: Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

In mijn werk heb ik 'superkwaliteiten' ontwikkeld: adviseren en oplossen. Ongemerkt overvoer ik daar mensen in mijn omgeving ook mee. En zoals het dan gaat: de ander krijgt er wel eens genoeg van en reageert vanuit z'n 'allergie'. Mijn eigen uitdaging: luisteren zonder direct de oplossing te geven. En geluisterd heb ik! Naar de buren, die me laten weten hoe weinig in onze straat wordt schoongemaakt door de gemeente. Naar de overbuurman die met zijn zwerfafvalhond meer dan alleen in ónze buurt de boel schoon houdt.


Naar mijn zus, met kritische vragen over de actie Back to sender. Naar mijn kli-maatjes met hun ideeën. Naar de winkeliers die meedoen aan de actie BROOD-NODIG. Zelfs naar mijn man heb ik geluisterd; hij gaat de plastic lepeltjes op school vervangen door een duurzame variant. Maar vandaag sta ik weer eens in mijn duurzame adviesstand. En als het u teveel wordt, bladert u (advies 1) gewoon verder.

Ik heb radiatorventilatortjes gekocht voor 20 procent meer rendement van mijn verwarming (advies 2). Uit mails verwijder ik de ellenlange disclaimers en historiemails. Dit bespaart in de cloud een enorme rits nulletjes en eentjes en dus energie (advies 3).

Geen kartonnen bekertjes meer op mijn werk, maar koffie in een mok en water in een bidon (advies 4). Alle vacaturemeldingen heb ik ingesteld op éénmaal per week, in plaats van iedere dag (advies 5). Al het geadresseerd reclamedrukwerk heb ik opgezegd (advies 6).

Ik houd mijn straatje schoon, zodat de gemeentereiniging sneller klaar is (advies 7). Zou dat belasting gaan schelen...? Zo, ik ben alle adviezen weer even lekker kwijt. Ik hoop dat u er geen pukkels van hebt gekregen! En anders heb ik nog wel een advies…

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...