Actueel

Jaaroverzicht 2018

Zijn wij de eersten met een jaaroverzicht? We zijn gaan inventariseren en noteren wat we allemaal hebben gedaan in 2018. Het is veel! Hieronder vind je een opsomming van alle onderwerpen, projecten en activiteiten, die door onze vrijwilligers zijn geïnitieerd of bedacht of uitgevoerd of ondersteund óf een mix van dit alles. 

Read more: Jaaroverzicht 2018

Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in IJsselstein!

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) biedt, samen met de gemeente IJsselstein, de gelegenheid om uw kerstboom buiten te laten ‘overzomeren’ in IJsselstein, zodat u deze de voor het volgende kerstfeest weer kunt hergebruiken. Er is een terrein gevonden, waar de komende jaren kerstbomen kunnen logeren.

Read more: Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in...

Dag van duurzaamheid The Movie

Op de dag van de duurzaamheid, 12 oktober 2018, zijn video-opnamen gemaakt die we hier graag delen. Wat zien we voorbij komen? Gezellige en informatieve gesprekken, de ecomunt, Minima de Duurzaamheidskoninging en nog veel meer. Een mooie sfeerimpressie door Aaliyah. 

Read more: Dag van duurzaamheid The Movie

Doe mee, plant een hartje!

Krokusbolletjes, geplant in de vorm van een hartje. Het kan, gewoon in IJsselstein! Doe je mee? Een leuke spontane activiteit, waarbij IJsselstein een stukje mooier wordt, met een groot verrassingseffect.Want in maart komen kleurige hartjes tevoorschijn!

Read more: Doe mee, plant een hartje!

Ik had thuis wat oud textiel verzameld om weg te doen. Heerlijk dat opruimen. De zak met textiel had ik achterop meegenomen, om onderweg op de route naar de AH in de textielcontainer te deponeren. In de AH werd ik door een vriendelijke manager benaderd; ‘mevrouw, past u op dat u dit niet verliest? ‘

Ik kijk achterom en zie achterop mijn mandje een halve zak, met een lange sliert textiel van anderhalve meter over de grond slepen, midden op het pad tussen de kaas en vis. Wat genânt…

Ik bedank, excuseer me dat ik het onderweg vergeten ben in de container te doen en frommel snel al het textiel weer van de grond in de zak.
‘Zal ik de zak anders even voor u meenemen en weggooien?’ vervolgt de vriendelijke medewerker.
Even ben ik in dubio. Wel handig want dat mandje achterop heb ik wel nodig voor de boodschappen. Maar dat textiel in de grote grijze container vind ik dan toch zonde van het apart inzamelen .

‘Nou, het is eigenlijk voor de textielcontainer bedoelt’ antwoord ik. Ik verzucht mezelf dat ik altijd zo eerlijk ben en ook eerlijk duurzaam wil zijn.  Nu zit ik met een extra zak tijdens het boodschappen doen wat niet handig is als ik straks mijn boodschappen wil meenemen.

De vriendelijke meneer zegt me gedag en gaat verder met werken. Ik dacht deze genante situatie ‘achter de rug’ te hebben en reed naar huis. Voor het Fulco op dat gekke punt waar alles kruist en het fietspad ophoudt zie ik textiel op de grond liggen, onmiskenbaar een kussensloop van 20 jaar geleden die nu echt weg mocht en nog wat andere attributen.. slik…
midden op het doorgaande plein raap ik de losse spulletjes op en stop het weer terug in de zak..

ik begin me een beetje klein duimpje te voelen. Twee kilometer verderop, vlak voordat ik thuis aankom raap ik de laatste sliert textiel op.
Blij dat ik thuis ben.

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...