Actueel

Met gemak een sedumdak!

Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met een actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!

Read more: Met gemak een sedumdak!

Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Ook bedrijven kunnen meedoen met zonnepanelenacties. Niet alleen met Buurtstroom De Oever in IJsselstein. De wat grotere MKB bedrijven krijgen hun eigen project voor inkoop van zonnepanelen in de Lopikerwaard. 

Read more: Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Buurstroom is investeren in zonnepanelen, voor iedereen in IJsselstein! Geen eigen dak of je dak is niet geschikt? Op sporthal De Over komen zonnepanelen. De infoavond werd goed bezocht. 

Read more: Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

Ik had thuis wat oud textiel verzameld om weg te doen. Heerlijk dat opruimen. De zak met textiel had ik achterop meegenomen, om onderweg op de route naar de AH in de textielcontainer te deponeren. In de AH werd ik door een vriendelijke manager benaderd; ‘mevrouw, past u op dat u dit niet verliest? ‘

Ik kijk achterom en zie achterop mijn mandje een halve zak, met een lange sliert textiel van anderhalve meter over de grond slepen, midden op het pad tussen de kaas en vis. Wat genânt…

Ik bedank, excuseer me dat ik het onderweg vergeten ben in de container te doen en frommel snel al het textiel weer van de grond in de zak.
‘Zal ik de zak anders even voor u meenemen en weggooien?’ vervolgt de vriendelijke medewerker.
Even ben ik in dubio. Wel handig want dat mandje achterop heb ik wel nodig voor de boodschappen. Maar dat textiel in de grote grijze container vind ik dan toch zonde van het apart inzamelen .

‘Nou, het is eigenlijk voor de textielcontainer bedoelt’ antwoord ik. Ik verzucht mezelf dat ik altijd zo eerlijk ben en ook eerlijk duurzaam wil zijn.  Nu zit ik met een extra zak tijdens het boodschappen doen wat niet handig is als ik straks mijn boodschappen wil meenemen.

De vriendelijke meneer zegt me gedag en gaat verder met werken. Ik dacht deze genante situatie ‘achter de rug’ te hebben en reed naar huis. Voor het Fulco op dat gekke punt waar alles kruist en het fietspad ophoudt zie ik textiel op de grond liggen, onmiskenbaar een kussensloop van 20 jaar geleden die nu echt weg mocht en nog wat andere attributen.. slik…
midden op het doorgaande plein raap ik de losse spulletjes op en stop het weer terug in de zak..

ik begin me een beetje klein duimpje te voelen. Twee kilometer verderop, vlak voordat ik thuis aankom raap ik de laatste sliert textiel op.
Blij dat ik thuis ben.

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...