Actueel

Agendatips oktober 2019

Hier verzamelen wij de agendatips op het gebied van duurzaamheid, groen en meer. Bijvoorbeeld een lezing over het verduurzamen van je huis.

Read more: Agendatips oktober 2019

Agendatips september 2019

September is typisch de maand dat er weer heel veel activiteiten zijn. Zoals jubileumfeest IVN, infoavond sedumdaken, zonnepanelen en isoleren... en nog meer. 

Read more: Agendatips september 2019

Handige 'app' openbare fruitcollectie klaar!

Augustus 2019 - Er is nu een handige app waarmee alle fruitbomen aan te klikken zijn. Je kunt ook informatie toevoegen voegen of meldingen doen over de betreffende boom. Het werkt via mobiel of PC. Lees hier hoe dat werkt. 

Read more: Handige 'app' openbare fruitcollectie klaar!

Meer nieuws over ons sedumdakproject

Juli 2019 - Update sedumdak en infoavond. Het sedumdakproject roept veel reacties en interesse op. Er zijn diverse aanmeldingen binnen en de leverancier checkt de reeds binnengekomen aanvragen op technische haalbaarheid.

Read more: Meer nieuws over ons sedumdakproject

 

Een KNIJ-maatje stuurt een appje met een grappige tekst. Het blijkt van een scheurkalender te komen. En ja, waar hangt een scheurkalender meestal? Het toilet. Een mede-KNIJer vraagt al lollig of 1 velletje voldoende was en ongemerkt gaan mijn gedachten naar toiletbezoeken in Zuid-Amerika, waar tijdschriften en kranten in het toilet lagen. Niet om te lezen! Na gebruik in een open mandje te deponeren. Wat hebben we het hier dan toch luxe. Zelfs het ecologische toiletpapier dat 100% ongebleekt en gerecycled is, is zachter dan dat grijze papier van vroeger.

Terug uit mijn mijmeringen over de toiletbezoekjes in Verweggistan-landen lees ik de tekst op het kalenderblaadje. Het is van de Amerikaanse milieu-advocaat Gus Speth: “Vroeger hoorde ik dat de top drie van milieuproblemen bestond uit het verlies van biodiversiteit, het instorten van het ecosysteem en de klimaatverandering. Ik dacht dat we die problemen konden oplossen met een jaar of dertig aan goede wetenschap. Maar ik had ongelijk. De top drie van milieuproblemen zijn egoïsme, hebberigheid en apathie. Om die op te lossen hebben we een spirituele en culturele transformatie nodig. En wij wetenschappers weten niet hoe je dat voor elkaar krijgt. Maar misschien zijn er al veel meer mensen bezig met het oplossen van deze top drie. En misschien hoor jij daar wel bij.”

>> Lees verder onder de afbeelding

gus speth

Daar word ik even stil van. Hoe enthousiast ik ook kan worden van mooie technische uitvindingen, het voelt wel wezenlijk kloppend dat de grootste transitie van binnenuit gaat komen en deze beweging nu al bezig is. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren, want hier hoef ik niet technisch voor te zijn.

Ik stuur het wc-kalendertekstje door naar een bevriende biologische boerin. Al snel komt er een enthousiast appje terug. “Zet je daar een top drie oplossingen tegenover? Ik probeer even: Verantwoordelijkheid of misschien beter, bewust leven. Je verbinden (met elkaar) en genieten van alle kleine dingen. Wordt het gelijk een stuk leuker!!!”
Een glimlach komt op, mijn vriendin is een echte boerin, zoals zij meteen de koe bij de horens vat!

 

 

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...