Actueel

15-22 Juni duurzame week

De vierde editie van Duurzame Week, van 15 t/m 22 juni 2019, staat wederom in het teken van duurzaamheid. Een week lang kun je op verschillende locaties rondom de Neude in Utrecht je laten onderdompelen in alles wat met duurzaamheid en een duurzame toekomst te maken heeft.

Read more: 15-22 Juni duurzame week

17 Juni: bijeenkomst MKB Zonne-energie

Op 17 juni is er bij de RABO-bank in Lopik een bijeenkomst voor mkb-ondernemers over zonne-energie, georganiseerd door de RABO-bank, Duurzaam Lopikerwaard en Soft Energy.

Read more: 17 Juni: bijeenkomst MKB Zonne-energie

Groene activiteiten in juni

Agendatips! Lees hier welke groene en duurzame activiteiten er in IJsselstein zijn in juni. Tuinieren bij Eetbaar IJsselstein, een markt in Wijktuin Achterveld, Groen Café in juni en wist je al dat er op de Ommedracht ook een gemeenschappelijke tuin is? 

Read more: Groene activiteiten in juni

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

Op het moment dat ik deze column schrijf is het precies een jaar geleden dat ik mezelf voorbereidde op mijn eerste Dag van de Duurzaamheid in IJsselstein. 6 Oktober 2017 startte ik mijn challenge 'Minder verpakkingen Brood-Nodig'. Ik begon met het uitdelen van vijf katoenen broodzakken, om je brood in te halen bij de bakker of supermarkt en te besparen op plastic verpakkingen.

Daarna benaderde ik alle bakkers, de molen en cadeauwinkels in IJsselstein - vijftien in getal - om deze zakken te gaan verkopen. Alle winkeliers die ik benaderde, deden mee! Wat een support! Inmiddels is mijn actie uitgegroeid naar zeven andere gemeenten met zeven supporters in de provincie Utrecht en we denken na over een landelijke uitrol.
Katoenen broodzakjes zijn sinds kort ook te koop bij een van onze grootste supermarkten. Misschien is 'Minder verpakkingen Brood-Nodig' daarvoor verantwoordelijk, maar allicht heeft het er aan bijgedragen dat IJsselstein nu koploper is in het gebruik van de katoenen broodzakjes! En weer komt er een IJsselsteinse Dag van de Duurzaamheid: op vrijdag 12 oktober.

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) heeft leuke acties in de binnenstad op De Plaats. Ik verklap nog niets, maar wel dat KNIJ alle winkeliers heeft gevraagd om na te denken over hun bijdrage aan duurzaamheid en daar een draai aan te geven richting hun klanten, u en ik dus. Waar wordt u blij van als het u gaat om onze aarde en klimaat, als u een van onze lokale ondernemers bezoekt? Bent u ook zo benieuwd naar de impact die hun acties gaan hebben? Ik wel! Eén ding weet ik zeker: als onze huidige positieve samenwerking met onze ondernemers een voorbode is voor de noodzakelijke klimaatveranderingen, dan halen we de doelstellingen zéker in 2030!

Op de foto zie je Marga Spee en Cobie Kram van het Repair Café in IJsselstein, die de leuke delftsblauwe broodzakjes naaiden voor de Dag van de Duurzaamheid 2018. Het Repair Café vind je in De Centrale aan de Poortdijk. 

Kijk hier voor Brood-nodig, The Movie. 

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...