Actueel

15-22 Juni duurzame week

De vierde editie van Duurzame Week, van 15 t/m 22 juni 2019, staat wederom in het teken van duurzaamheid. Een week lang kun je op verschillende locaties rondom de Neude in Utrecht je laten onderdompelen in alles wat met duurzaamheid en een duurzame toekomst te maken heeft.

Read more: 15-22 Juni duurzame week

17 Juni: bijeenkomst MKB Zonne-energie

Op 17 juni is er bij de RABO-bank in Lopik een bijeenkomst voor mkb-ondernemers over zonne-energie, georganiseerd door de RABO-bank, Duurzaam Lopikerwaard en Soft Energy.

Read more: 17 Juni: bijeenkomst MKB Zonne-energie

Groene activiteiten in juni

Agendatips! Lees hier welke groene en duurzame activiteiten er in IJsselstein zijn in juni. Tuinieren bij Eetbaar IJsselstein, een markt in Wijktuin Achterveld, Groen Café in juni en wist je al dat er op de Ommedracht ook een gemeenschappelijke tuin is? 

Read more: Groene activiteiten in juni

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

Bij ons thuis zijn de huishoudelijke taken niet meer strikt gescheiden. Was 10 jaar geleden de strijkplank nog mijn domein, de laatste jaren staat mijn man er geregeld achter. Als hij dan weer alles gladgestreken heeft, is zijn volgende zware taak het in mijn kledingkast te proppen.

Dat gaat met nogal wat gezucht en gesteun gepaard, want hij vindt mijn kledingkasten uitpuilen. Met honderdtwintig centimeter hanggedeelte en drie planken van tachtig centimeter voor mijn hele garderobe, is dat voor een vrouw toch heel netjes? Maar manlief vindt dat het wel minder kan. Niet alleen zijn mening heeft ertoe geleid dat ik 23 november 2017 stopte met het kopen van kleren.

Ook vanwege ons klimaat wilde ik eens kijken of ik het een jaar kon volhouden om geen kleding te kopen. Met nog een maand te gaan, ben ik me aan het voorbereiden op nieuwe aankopen. Want ondertussen kan de bezem door de kledingkast. Ruimte voor iets nieuws. Maar niet zonder een goede klimaatneutrale voorbereiding! Dus ging ik alvast eens neuzen in onze IJsselsteinse modezaken en onderwierp ik menig verkoopster aan een diepte-interview.

Weet u waar de kleding vandaan komt? Van welk materiaal is dit jurkje gemaakt? Onder welke arbeidsomstandigheden wordt dit ondergoed gefabriceerd? Zo ontdekte ik dat kleding van Tencel, hennep en soja milieuvriendelijker is dan katoen. En ook dat winkels steeds vaker hun kleding inkopen in Europa in plaats van het verre Azië en dat hangertjes vaak teruggestuurd en hergebruikt worden. Mijn gebruikte kleding kan ik inleveren en wat goed genoeg is gaat naar de kledingbank.

Eenvoudig wordt het kopen van een milieuvriendelijk jurkje echter niet. Misschien verleng ik mijn kledingchallenge nog maar met een jaartje.

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...