Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

‘Elk nadeel heb zn voordeel’ zei Cruijff. Hoewel dat soms even zoeken is. Zo hebben we in een jaar tijd vier wethouders voor dezelfde portefeuille gehad, in plaats van één wethouder voor vier jaar. Verbindingen met Montfoort worden momenteel verbroken. 

Op gebied van mobiliteit blijkt er juist een omgekeerde beweging gaande.
Van de zomer stond er een ingezonden bericht van mevrouw Wilbers over de onveilige fietssituatie op de Noord IJsseldijk. Heel terecht, met alle fietsende meiden naar de manege en de recreatiefietsers naar Marnemoende.
Tot mijn verbazing zag ik een paar weken later al nieuwe lijnen op de weg geschilderd. Een soort fietsstrook. In ieder geval geeft het gevoelsmatig al een veiliger gevoel.

'Elk nadeel heb z'n voordeel', ook in IJsselstein

 
De nieuwe wethouders komen tot nu toe voor mij enthousiast, bevlogen en slagvaardig over.
Gaat dat zo snel? Bij navraag bleek het de uitvoering te zijn uit de periode in opdracht van wethouder Lappee. Dat is alweer vorig jaar en ‘twee wethouders geleden’.
Kan ik in het absurde van de situatie hier dan het Cruijffiaans toepassen?

Van alle wethouders waarmee ik heb samengewerkt heb ik positieve herinneringen dat ze ieder op hun eigen manier graag iets moois wilden voor IJsselstein. Daardoor is er best een diversiteit aan projecten zijn langsgekomen.
Dus boffen we misschien met de unieke situatie in IJsselstein dat we zoveel wethouders hebben gehad. ‘Elk nadeel heb zn voordeel…’

En ondanks alle lijnen die momenteel met Montfoort verbroken worden, hebben fietsers richting Montfoort er juist een heleboel lijnen bij. Voor een veiliger verbinding, stimulering tot fietsen inplaatsvan autorijden en een comfortabeler gevoel op de fiets. Ik geniet daar zeker van mee.
Voor nu wens ik IJsselstein de komende 4 jaar een stabiele positieve ontwikkeling toe. Zonder Cruijff nodig te hebben…

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...