Actueel

Jaaroverzicht 2018

Zijn wij de eersten met een jaaroverzicht? We zijn gaan inventariseren en noteren wat we allemaal hebben gedaan in 2018. Het is veel! Hieronder vind je een opsomming van alle onderwerpen, projecten en activiteiten, die door onze vrijwilligers zijn geïnitieerd of bedacht of uitgevoerd of ondersteund óf een mix van dit alles. 

Read more: Jaaroverzicht 2018

Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in IJsselstein!

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) biedt, samen met de gemeente IJsselstein, de gelegenheid om uw kerstboom buiten te laten ‘overzomeren’ in IJsselstein, zodat u deze de voor het volgende kerstfeest weer kunt hergebruiken. Er is een terrein gevonden, waar de komende jaren kerstbomen kunnen logeren.

Read more: Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in...

Dag van duurzaamheid The Movie

Op de dag van de duurzaamheid, 12 oktober 2018, zijn video-opnamen gemaakt die we hier graag delen. Wat zien we voorbij komen? Gezellige en informatieve gesprekken, de ecomunt, Minima de Duurzaamheidskoninging en nog veel meer. Een mooie sfeerimpressie door Aaliyah. 

Read more: Dag van duurzaamheid The Movie

Doe mee, plant een hartje!

Krokusbolletjes, geplant in de vorm van een hartje. Het kan, gewoon in IJsselstein! Doe je mee? Een leuke spontane activiteit, waarbij IJsselstein een stukje mooier wordt, met een groot verrassingseffect.Want in maart komen kleurige hartjes tevoorschijn!

Read more: Doe mee, plant een hartje!

‘Elk nadeel heb zn voordeel’ zei Cruijff. Hoewel dat soms even zoeken is. Zo hebben we in een jaar tijd vier wethouders voor dezelfde portefeuille gehad, in plaats van één wethouder voor vier jaar. Verbindingen met Montfoort worden momenteel verbroken. 

Op gebied van mobiliteit blijkt er juist een omgekeerde beweging gaande.
Van de zomer stond er een ingezonden bericht van mevrouw Wilbers over de onveilige fietssituatie op de Noord IJsseldijk. Heel terecht, met alle fietsende meiden naar de manege en de recreatiefietsers naar Marnemoende.
Tot mijn verbazing zag ik een paar weken later al nieuwe lijnen op de weg geschilderd. Een soort fietsstrook. In ieder geval geeft het gevoelsmatig al een veiliger gevoel.

'Elk nadeel heb z'n voordeel', ook in IJsselstein

 
De nieuwe wethouders komen tot nu toe voor mij enthousiast, bevlogen en slagvaardig over.
Gaat dat zo snel? Bij navraag bleek het de uitvoering te zijn uit de periode in opdracht van wethouder Lappee. Dat is alweer vorig jaar en ‘twee wethouders geleden’.
Kan ik in het absurde van de situatie hier dan het Cruijffiaans toepassen?

Van alle wethouders waarmee ik heb samengewerkt heb ik positieve herinneringen dat ze ieder op hun eigen manier graag iets moois wilden voor IJsselstein. Daardoor is er best een diversiteit aan projecten zijn langsgekomen.
Dus boffen we misschien met de unieke situatie in IJsselstein dat we zoveel wethouders hebben gehad. ‘Elk nadeel heb zn voordeel…’

En ondanks alle lijnen die momenteel met Montfoort verbroken worden, hebben fietsers richting Montfoort er juist een heleboel lijnen bij. Voor een veiliger verbinding, stimulering tot fietsen inplaatsvan autorijden en een comfortabeler gevoel op de fiets. Ik geniet daar zeker van mee.
Voor nu wens ik IJsselstein de komende 4 jaar een stabiele positieve ontwikkeling toe. Zonder Cruijff nodig te hebben…

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...