Actueel

Met gemak een sedumdak!

Heb je een schuurtje? Of heb je een plat dak op je huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, dan kun je nu meedoen met een actie waarmee je je omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!

Read more: Met gemak een sedumdak!

Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Ook bedrijven kunnen meedoen met zonnepanelenacties. Niet alleen met Buurtstroom De Oever in IJsselstein. De wat grotere MKB bedrijven krijgen hun eigen project voor inkoop van zonnepanelen in de Lopikerwaard. 

Read more: Zonnepanelen voor MKB in de Lopikerwaard

Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Buurstroom is investeren in zonnepanelen, voor iedereen in IJsselstein! Geen eigen dak of je dak is niet geschikt? Op sporthal De Over komen zonnepanelen. De infoavond werd goed bezocht. 

Read more: Zonnepanelen voor iedereen, doe mee!

Inspiratiemails van wij van KNIJ

Wil je geen nieuwtjes van ons meer missen? Inspiratie gezocht? Schrijf je dan in voor onse inspiratiemails. Dan ontvang je ongeveer 6 keer per jaar een informatieve en inspirerende email van ons.

Read more: Inspiratiemails van wij van KNIJ

‘Elk nadeel heb zn voordeel’ zei Cruijff. Hoewel dat soms even zoeken is. Zo hebben we in een jaar tijd vier wethouders voor dezelfde portefeuille gehad, in plaats van één wethouder voor vier jaar. Verbindingen met Montfoort worden momenteel verbroken. 

Op gebied van mobiliteit blijkt er juist een omgekeerde beweging gaande.
Van de zomer stond er een ingezonden bericht van mevrouw Wilbers over de onveilige fietssituatie op de Noord IJsseldijk. Heel terecht, met alle fietsende meiden naar de manege en de recreatiefietsers naar Marnemoende.
Tot mijn verbazing zag ik een paar weken later al nieuwe lijnen op de weg geschilderd. Een soort fietsstrook. In ieder geval geeft het gevoelsmatig al een veiliger gevoel.

'Elk nadeel heb z'n voordeel', ook in IJsselstein

 
De nieuwe wethouders komen tot nu toe voor mij enthousiast, bevlogen en slagvaardig over.
Gaat dat zo snel? Bij navraag bleek het de uitvoering te zijn uit de periode in opdracht van wethouder Lappee. Dat is alweer vorig jaar en ‘twee wethouders geleden’.
Kan ik in het absurde van de situatie hier dan het Cruijffiaans toepassen?

Van alle wethouders waarmee ik heb samengewerkt heb ik positieve herinneringen dat ze ieder op hun eigen manier graag iets moois wilden voor IJsselstein. Daardoor is er best een diversiteit aan projecten zijn langsgekomen.
Dus boffen we misschien met de unieke situatie in IJsselstein dat we zoveel wethouders hebben gehad. ‘Elk nadeel heb zn voordeel…’

En ondanks alle lijnen die momenteel met Montfoort verbroken worden, hebben fietsers richting Montfoort er juist een heleboel lijnen bij. Voor een veiliger verbinding, stimulering tot fietsen inplaatsvan autorijden en een comfortabeler gevoel op de fiets. Ik geniet daar zeker van mee.
Voor nu wens ik IJsselstein de komende 4 jaar een stabiele positieve ontwikkeling toe. Zonder Cruijff nodig te hebben…

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan in en geef je voorkeur aan:

Inschrijven Inspiratiemails

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...