groen GROEN    

  

   wonen WONEN     

  

   werken WERKEN    

 

  en meer ..en MEER

Actueel

Groen Café 16 december

Op zondag 16 december is er weer een gezellig en informatief Groen Café. Je kunt kennis maken met de voordelen van seizoensgroenten, een kop soep met wat lekkers eten (tegen kleine vergoeding) en bijpraten met andere bezoekers. 

Read more: Groen Café 16 december

Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in IJsselstein!

Klimaatneutraal IJsselstein (KNIJ) biedt, samen met de gemeente IJsselstein, de gelegenheid om uw kerstboom buiten te laten ‘overzomeren’ in IJsselstein, zodat u deze de voor het volgende kerstfeest weer kunt hergebruiken. Er is een terrein gevonden, waar de komende jaren kerstbomen kunnen logeren.

Read more: Gebruik uw kerstboom opnieuw, het kan nu in...

Dag van duurzaamheid The Movie

Op de dag van de duurzaamheid, 12 oktober 2018, zijn video-opnamen gemaakt die we hier graag delen. Wat zien we voorbij komen? Gezellige en informatieve gesprekken, de ecomunt, Minima de Duurzaamheidskoninging en nog veel meer. Een mooie sfeerimpressie door Aaliyah. 

Read more: Dag van duurzaamheid The Movie

Doe mee, plant een hartje!

Krokusbolletjes, geplant in de vorm van een hartje. Het kan, gewoon in IJsselstein! Doe je mee? Een leuke spontane activiteit, waarbij IJsselstein een stukje mooier wordt, met een groot verrassingseffect.Want in maart komen kleurige hartjes tevoorschijn!

Read more: Doe mee, plant een hartje!

'Elk nadeel heb z'n voordeel' is een gevleugelde uitspraak van voetballer Johan Cruijff. Als je die voor- en nadelen zoekt kun je ze overal vinden: ook in IJsselstein.

Zo hebben we in een jaar tijd vier wethouders voor dezelfde portefeuille gehad, in plaats van één wethouder voor vier jaar. Dat schiet niet op. Bij mobiliteit is er juist een omgekeerde beweging. Van de zomer stond een ingezonden bericht in de krant over de onveilige fietssituatie op de Noord-IJsseldijk. Terecht, met alle fietsende meiden naar de manege en de recreatiefietsers naar Marnemoende. Tot mijn verbazing waren enkele weken later al nieuwe lijnen op de weg geschilderd: een soort fietsstrook die in ieder geval gevoelsmatig al een veiliger gevoel geeft.

'Elk nadeel heb z'n voordeel', ook in IJsselstein

Komt dat door de nieuwe wethouders, die zo enthousiast, bevlogen en slagvaardig zijn? Bij navraag bleek het de uitvoering te zijn uit de periode van wethouder Lappee. Dat is alweer een jaar en 'twee wethouders geleden'. Kan ik hier dan het Cruijffiaans toepassen?

Aan alle wethouders waarmee ik heb samengewerkt heb ik positieve herinneringen: ieder op hun eigen manier wilden ze het beste voor de stad. Daardoor kreeg een diversiteit aan projecten een kans. Misschien is de unieke situatie met zoveel wethouders dan ook een voordeel, want, jawel: 'Elk nadeel heb z'n voordeel'.

Ondanks alle verbanden die momenteel tussen IJsselstein en Montfoort worden verbroken, hebben fietsers richting Montfoort er juist een heleboel fietslijnen bij: voor een veilige verbinding, stimulering tot fietsen in plaats van autorijden en een comfortabeler gevoel op de fiets. Ik geniet daarvan mee. Ik wens IJsselstein deze vier jaar een stabiele positieve klimaatneutrale ontwikkeling toe. Zonder Cruijffiaanse uitspraken…

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel Zenderstreeknieuws 8 november 2017

IJsselsteiners werken hard aan klimaatneutrale stad

"De liefde bindt ons", grapt Henk de Groot. Die liefde is dan wel de liefde voor een klimaatneutraal IJsselstein. Het enthousiaste burgerinitiatief, dat actief is onder de naam Werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein, wil alle duurzame activiteiten en ideeën zichtbaar maken, bundelen en uitbreiden. "Zodat iedereen ervan kan profiteren en mee kan doen."

Lees meer...

Energiezuinig wonen in uw VvE

logo energielabelInformatieavond op 6 november door U-Thuis:
Meer woningeigenaren in de regio maken hun huis energiezuiniger, en ook de interesse hiervoor onder leden van Verenigingen van Eigenaars (VvE’s) groeit – en terecht: duurzame maatregelen verhogen het wooncomfort en hebben een steeds beter financieel rendement.

Lees meer...