Actueel

10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

Het Groen Café IJsselstein is een terugkerende samenwerking van Eetbaar IJsselstein met de Bijenvereniging IJsselstein, de Wijktuin Achterveld, Groei&Bloei en Klimaatneutraal IJsselstein. Het eerstvolgende Groen Café is op zondag 10 maart van 17.00 tot 19.00 uur in Wijkcentrum Xperience aan het Teenschillerpad 2. Het thema van deze keer is: Stekken & Zaaien.

Read more: 10 maart: Groen Café met thema Stekken & Zaaien

23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie IJsselstein schoon

Tegel eruit, plant erin! Op 23 maart van 10.00 tot 15.00 uur bij de Intratuin IJsselstein/Benschop. Net als vorig jaar verzorgt Klimaatneutraal IJsselstein samen met andere partijen deze leuke landelijke activteit van groei.nl Bij het inleveren van één tegel ontvang je twee gratis planten! 

Read more: 23 maart - Tegel eruit, plant erin en actie...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. En nu zijn er twee winkeliers die aftrappen met een leuke actie in februari. Een restaurant gaat vanaf maart ook meedoen en we zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

Onze kerstbomenlogeerpartij is begonnen. Op twee zaterdagen begin januari (2019) verzamelden KNIJ-ers en inwoners van IJsselstein zich om samen de bomen in te graven. Kleine bomen en grotere bomen, kleine mensen en grote mensen! We kregen veel enthousiaste reacties..

Read more: Kerstbomenlogeerpartij is begonnen!

BROOD-NODIG

Een update over BROOD-NODIG is broodnodig. De laatste blog die u kon lezen was van eind 2017. Maar sinds die tijd heeft BROOD-NODIG niet stilgezeten. Er is een hoop gebeurd.
Eind 2017 schrijf ik me in voor de Kern met Pit-voucher van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. Als ik deze voucher toegekend krijg dan kan ik 5 mensen in 5 buurtgemeenten bereid gaan vinden om eenzelfde actie in hun gemeente te starten: 5 winkels bereid vinden om 5 tot 10 broodzakken te verkopen, als pilotactie.

Voor de presentatie op de Kern met Pit-dag maak ik voor het eerst van m’n leven een heus filmpje, samengesteld uit alle acties die ik tot dan toe heb gedaan. 20 januari 2018 ga ik met het filmpje en ondersteund door m’n kli-maatjes van Klimaatneutraal IJsselstein naar landgoed Oostbroek in De Bilt, waar heel veel enthousiaste mensen van 80 andere projecten hun presentaties mogen houden. Bij binnenkomst spreek ik bijvoorbeeld mensen die van alle door de gemeente omgekapte bomen bankjes gaan maken, die ze gaan plaatsen in hun dorp. Mooi idee ook voor IJsselstein, denk ik.
Alle deelnemers horen dat ze in aanmerking komen voor de Kern met Pit-voucher. Dat is echt een verrassing voor BROOD-NODIG! Er zijn nu, samen met een donatie van de Rabobank, genoeg financiële middelen om het broodzakje de reis door de provincie Utrecht te laten maken. De eerste supportersbijeenkomst heeft inmiddels half maart plaatsgevonden. Zes enthousiastelingen gaan de broodzakjes over de toonbank brengen in winkels in Houten, Breukelen, Nieuwegein, Utrecht Leidsche Rijn, Bunnik/Odijk en Montfoort.
Ook het vermelden waard is dat BROOD-NODIG werd uitgenodigd op de verkiezingsbijeenkomsten van Groen Links en D66 in IJsselstein. Groen Links had daarbij de primeur van het eerste geborduurde broodzakje door Zomo, een creatieve werkplaats in IJsselstein met medewerkers met een verstandelijke beperking. De tekst op dit zakje was geïnspireerd door een van de winkeliers. Zij was een bakkersdochter en had mooie herinneringen aan versgebakken brood. De tekst luidde: “Geluk – de geur van versgebakken brood.” Dit geborduurde zakje werd voor een substantieel bedrag geveild op de Groen Links-bijeenkomst. De helft van het bedrag doneerde BROOD-NODIG aan Zomo. De medewerkers van Zomo gaan zorgdragen voor de distributie van de broodzakjes naar de winkels in IJsselstein. Zo brengt een simpel broodzakje heel wat verbindingen tot stand.

Marie-José de Zeeuw
7 april 2018

broodnodig6

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfortlogo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Er is steeds meer behoefte naar gezonde onbespoten voeding.
Respectvol met dieren omgaan zonder grote hoeveelheden pesticiden en antibiotica.
Liefst zo lokaal mogelijk.
Vanwege gezondheid, milieu, klimaat, dierenwelzijn, waardering van kwaliteit ipv kwantiteit.
'Liever één dag in de week echt goed vlees dan elke dag plofvlees' horen we regelmatig.

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...