Actueel

Actie tegel eruit groot succes

Conclusie van de actie Tegel eruit, Plant erin: Maar liefst 225 tegels ingeleverd! Een stuk meer dan vorig jaar. De medewerkers van Intratuin IJsselstein waren verbaasd over de grote toeloop. Vrijwilligers van KNIJ, D66, GroenLinks en LDIJ waren er om alles in goede banen te leiden. Onze MAS stagiair Jasper Dijkstra heeft zijn stage bij ons afgerond en ons super goed geholpen.

Read more: Actie tegel eruit groot succes

Brood-Nodig in landelijke finale

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dit motto lijkt per uitstek van toepassing op het succes van Minder verpakkingen BROOD-NODIG uit IJsselstein. Dit burgerinitiatief probeert mensen te stimuleren om hun brood bij de bakker of de supermarkt niet in plastic te laten verpakken, maar in een (zelf meegebrachte) katoenen broodzak.

Read more: Brood-Nodig in landelijke finale

17 april: Interactieve lezing ‘Van bodem naar bord’

Biologisch boerin Monique van der Laan neemt ons in een interactieve lezing mee in de wonderlijke rijke wereld van de basis van onze voeding; de bodem en alle kleine beestjes. Steeds vaker ziet ze tijdens het maken van zuivelproducten overeenkomsten tussen het bodemleven en de kwaliteit van onze voeding.

Read more: 17 april: Interactieve lezing ‘Van bodem naar...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. In februari startten we met twee winkeliers en nu, in maart doen zes ondernemers al mee. En dat worden er meer!  We zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

brood nodig 1

Als ‘duurzame’ burger scheid ik keurig mijn afval. Jij ook. Drie containers voor de deur. Ook het plastic, oude verf en  lege batterijen komen op verantwoorde plekken terecht.

Toch blijft het afval.

Ik ben niet happy met die plastic soepen in de oceanen, waar vast ook een paar per ongeluk weggewaaide van mij bij zullen drijven. Daarom ben ik twee jaar geleden begonnen mijn verpakkingen te reduceren. Want minder verpakkingen betekent minder soep in de oceanen. Mijn man en ik vragen nu bij de supermarkt ons brood in een katoenen zak te doen. De slager vult ons meegenomen bakje. Vloeibare zeep maak ik zelf. Ik geef toe: ik moest even een drempel over. Maar eenmaal de drempel voorbij, is het nu de gewoonste zaak van de wereld.

brood nodig 2Mijn IJsselsteinse overbuurman Alex van Eck inspireerde me tot mijn voornemen voor mijn persoonlijke challenge: vijf mensen zover weten te krijgen, dat ze ook hun brood in een katoenen broodzak laten doen.
Op vrijdag 6 oktober 2017 ben ik van 18.30 tot 20.00 te vinden in de bibliotheek bij de Dag van de Duurzaamheid. Ik geef dan 5 broodzakken gratis weg en we besparen dan met z’n zessen duizenden verpakkingen. Wie doet er mee?
Minder verpakkingen: dat is broodnodig!

Marie-José de Zeeuw
2 oktober 2017

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...