Actueel

Actie tegel eruit groot succes

Conclusie van de actie Tegel eruit, Plant erin: Maar liefst 225 tegels ingeleverd! Een stuk meer dan vorig jaar. De medewerkers van Intratuin IJsselstein waren verbaasd over de grote toeloop. Vrijwilligers van KNIJ, D66, GroenLinks en LDIJ waren er om alles in goede banen te leiden. Onze MAS stagiair Jasper Dijkstra heeft zijn stage bij ons afgerond en ons super goed geholpen.

Read more: Actie tegel eruit groot succes

Brood-Nodig in landelijke finale

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Dit motto lijkt per uitstek van toepassing op het succes van Minder verpakkingen BROOD-NODIG uit IJsselstein. Dit burgerinitiatief probeert mensen te stimuleren om hun brood bij de bakker of de supermarkt niet in plastic te laten verpakken, maar in een (zelf meegebrachte) katoenen broodzak.

Read more: Brood-Nodig in landelijke finale

17 april: Interactieve lezing ‘Van bodem naar bord’

Biologisch boerin Monique van der Laan neemt ons in een interactieve lezing mee in de wonderlijke rijke wereld van de basis van onze voeding; de bodem en alle kleine beestjes. Steeds vaker ziet ze tijdens het maken van zuivelproducten overeenkomsten tussen het bodemleven en de kwaliteit van onze voeding.

Read more: 17 april: Interactieve lezing ‘Van bodem naar...

Actie Ecomunt van start!

Op de duurzaamheidsmarkt in oktober 2018 introduceerden we de ecomunt. Dat werd goed ontvangen en we beloofden er in 2019 mee door te gaan. In februari startten we met twee winkeliers en nu, in maart doen zes ondernemers al mee. En dat worden er meer!  We zien uit naar andere ondernemers die ook graag aanhaken. 

Read more: Actie Ecomunt van start!

brood nodig 1

Ik zie regelmatig beren op de weg.
Ook toen ik mijn eerste persoonlijke challenge voor het eerst uitsprak. Ik dacht: “ojee, wat zeg ik nou toch weer, die 5 broodzakken raak ik nooit kwijt!”. Niets was minder waar.

Een enkel bericht op Facebook verloste me dezelfde dag al van de 5 zakken. Mijn challenge kon ik uitbreiden naar 12 broodzakken, dankzij Ekoplaza Nieuwegein. Weer kwam er een beer de weg op. Ik zag me na de Dag van de Duurzaamheid op 6 oktober alweer naar huis fietsen met alle gesponsorde broodzakken.
De voortzetting van mijn challenge bleek een fluitje van een cent: binnen een half uur was ik ook al deze zakken kwijt. Zo leuk om te ervaren hoe we samen kunnen werken aan een schoner en meer duurzaam IJsselstein!
En hoe inspirerend kan zo’n Dag van de Duurzaamheid zijn! In gesprek met anderen, ontsproot alweer een nieuw idee voor mijn tweede challenge: vijf winkels in IJsselstein bereid vinden om de broodzakken in hun winkel te verkopen. Je moet de huid niet verkopen, voordat de beer geschoten is, maar ik heb er inmiddels vertrouwen in!

Je hoort nog van mij…

Marie-José de Zeeuw
7 oktober 2017

Ͽ Ecomunt in IJsselstein

ecomunt 1

Dé IJsselsteinse voordeelmunt voor duurzame aankopen! De ontvangen munten kun je bij elke deelnemende ondernemer inleveren voor korting op duurzame producten.

Lees meer...

SpeedComfort Radiator Ventilator

speedcomfort logo speedcomfort

De SpeedComfort is een radiatorventilator die de warmte uit een radiator of convector versnelt en gelijkmatiger de ruimte in duwt.
Bestel met speciale KNIJ kortingscode

Lees meer...

Tips

Flexitarier? Lokaal gezonde onbespoten voeding?

Waar zijn vanuit IJsselstein deze adressen te vinden?
Lees meer...

In de media

Artikel blad WBL

In het augustusnummer 2018 van het magazine van de Werkgroep Behoud Lopikerwaard verscheen een artikel over ons. Het is te lezen door via deze afbeelding de pdf te openen. 

Lees meer...