Blogs

Blogs oblog sver uiteenlopende vraagstukken en IJsselsteinse praktijkervaringen in eigen woonomgeving naar klimaatneutraal door verschillende IJsselsteiners.

Heb jij ook inspirerende teksten voor deze Blog, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Column Zenderstreeknieuws

Inspirerende Blogs voor en door IJsselsteiners op het gebied van duurzaamheid en klimaat neutraal gepubliceerd in de Zenderstreeknieuws.

Klik hier om naar de Blogs te gaan.


Minder verpakkingen

Lees hier de laatste blogs van Marie-José de Zeeuw op haar pad naar minder verpakkingen.


Duurzaam IJsselsteiner

Bewandel samen met Wim Haalboom zijn weg naar een Energie Neutraal Huis.

Lees hier zijn 2 laatste posts, zijn gehele pad is te lezen op wibosite.


Blogs

Column Zenderstreeknieuws

Ik protesteer!

Voor iemand uit een protestgeneratie geboren, ben ik best een meegaand type. Ik protesteer wel eens. Tegen mijn man als hij naar rechts uitwijkt, maar ik naar links wil. Op mijn werk, bij de zoveelste computerstoring. In de winkelrij als er iemand voorkruipt. Maar dat zijn kleine protestjes. Van hooguit een minuutje of twee. Ze waaien vrij snel weer over. Grote protesten ken ik niet en ik heb ze ook nooit nodig gevonden. Ons huishouden is eerlijk verdeeld. Op mijn werk word ik als vrouw voor vol aangezien. Voor meer loon, trok ik niet naar het Malieveld, maar had ik een goed gesprek met mijn leidinggevende.

Lees meer...

Groene vingers

Ik heb geen groene vingers meer. Dacht ik. Dat had ik afgeleerd nadat ik als kind jaar in, jaar uit op de volkstuin van mijn vader het onkruid moest wieden dat tussen de sperziebonen en de aardappels stond. Toen ik dus 30 jaar geleden onze tuin liet aanleggen moest die dan ook onderhoudsarm zijn. Veel bodembedekkers, boomschors en houten vlonders. Twee keer per jaar de tuin door en we zijn weer klaar. Als klimaatneutraal columnist verwacht u misschien een groener besef van mij.

Lees meer...

Duurzaam IJsselsteiner

Energie zuinig huis(houden)

huis keurmerkHet zou een serieuze overweging kunnen zijn om de naam van mijn blog iets aan te passen. In mijn vorige post gaf ik aan dat ik voor dit moment even opgehouden ben met het verder investeren in energieverbruik beperkende maatregelen voor het huis. Van gas los is naar mijn idee nog niet op een goede verantwoorde manier mogelijk en op elektra gebied zijn de mogelijkheden een beetje uitgeput. En toch blijft er de drang om iets te willen doen.

Lees meer...

Minder verpakkingen

BROOD-NODIG 6

BROOD-NODIG

Een update over BROOD-NODIG is broodnodig. De laatste blog die u kon lezen was van eind 2017. Maar sinds die tijd heeft BROOD-NODIG niet stilgezeten. Er is een hoop gebeurd.
Eind 2017 schrijf ik me in voor de Kern met Pit-voucher van de Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij. Als ik deze voucher toegekend krijg dan kan ik 5 mensen in 5 buurtgemeenten bereid gaan vinden om eenzelfde actie in hun gemeente te starten: 5 winkels bereid vinden om 5 tot 10 broodzakken te verkopen, als pilotactie.

Lees meer...