krabbenMijn buurman is niet van de winter. Ook niet van de zomer trouwens. Hij klaagt steen en been bij plus 25 graden. Ik doe dan gezellig met hem mee. Nee, geef mij dan liever de lente. Net niet te koud en ook niet heel warm. Nu kan het vriezen en dooien, maar dat doet het in de lente beide niet.


Maar vandaag voorspelt de weerman voor het eerst vorst aan de grond. Ik word er door overvallen, want het is gewoon nog maar herfst. In een flits komt mijn glijpartij met de fiets van afgelopen januari voorbij schieten. Het gevolg: een paar gekneusde ribben. Vandaag rinkelen de alarmbellen op tijd; misschien dan toch maar met de auto naar het werk. Ik concludeer het tegen mijn zin. Veertig minuten fietsen met genoeg bruggen waar ik vanaf kan glijden en kanalen waar ik in kan glibberen is me dan net iets te risicovol met vorst aan de grond. Dezelfde tijd in de file staan, is ook geen fijn vooruitzicht, maar in ieder geval iets veiliger. En morgen dan maar eens kijken wat een goede busverbinding is naar dat nieuwe werk.


Op de parkeerplaats word ik al snel geconfronteerd met het volgende winterse debacle. Niet alleen vorst aan de grond, maar ik zie ook vorst op de ruiten. Dat wordt krabben. Getver. Terug m’n huis in en zoeken naar een krabber in onze niet al te opgeruimde schuur. In de zoveelste bak vind ik dan eindelijk wat ik hebben moet. Mijn humeur is inmiddels ook op het nulpunt aangekomen.


Op de parkeerplaats komt me wolken mist tegemoet. Nee zeg, niet óók nog míst! Voordat ik helemaal onder nul zak, zie en ruik ik dat niet een weersgesteldheid daar de oorzaak van is, maar de auto van mijn buurman. Ik zei het u al: hij is niet van de winter. En ook niet van het krabben. Hij heeft zijn krabber niet eens hoeven zoeken, aangezien hij in een opperbest humeur tegen me zegt: “ik laat ‘m gewoon even stationair draaien, ik heb een hekel aan krabben”. Hij heeft in ieder geval zijn goede humeur bespaard en de aarde is weer een stukje opgewarmd…


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs