Mark: Dag meneer Jinping, ik wil het met u even hebben over onze import van uw Chinese vuurwerk.

XJ: 我們賣很便宜的煙花

Mark: Dat weet ik wel, dat het heel goedkoop is, maar daar gaat het me nu niet om. Ik wil even kijken naar de bepalingen in ons handelsverdrag.
XJ: 那貿易協定跑直到2030

Mark: Ja, dat loopt tot 2030, dat weet ik maar al te goed, en dat is juist het punt, meneer JinPing. Onze Onderzoeksraad van de Veiligheid doet een beetje moeilijk. Ze willen dat we het vuurwerk gaan afschaffen.

XJ: 你知道這筆交易是用塑膠廢料做的

Mark: Tuurlijk weet ik wat onze deal is rond onze export van plastic afval. Dat brengt me juist in zo’n moeilijk parket. U weet net zo goed als ik dat dat heel belangrijk voor ons is, dat we ons plastic moeten exporteren.

XJ: 如果你沒有更多的煙花我們想要的, 那麼請也輸入您的塑膠。

Mark: Maar dat kan toch niet! Dat kunt u toch niet van ons verlangen! We kunnen al die vuilniszakken met al dat plastic toch niet zelf houden?! Daar is ons land toch veel te klein voor!

XJ: 然後把你甩在北海Noordzee!

Mark: Meneer JinPing, nu gaat u toch echt te ver! De Noordzee! Onze mooie Noordzee! Trouwens, daar staan al heel veel windmolens. Dat gaat echt niet samen met al dat plastic. Dan krijg ik de milieubeweging wéér over me heen!

XJ: 什麼是環境運動?
Mark: Wat?! Menéér Pingping! U vraagt mij wat een milieubeweging is?! Dat is de limit!

XJ: 天空是極限

Mark: Hoezo, the sky is the limit…? Wacht eens even… u brengt me op een idee… Hartelijk dank voor het gesprek. Ik ben eruit!


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs