Een klimaatneutraal maatje mailt me een nieuwe challenge. Na het succes van m'n BROOD-NODIG-challenge eind vorig jaar, denkt hij natuurlijk dat ik deze nieuwe uitdaging wel aan kan. Dénkt hij. Maar al bij zijn eerste zin steigert alles in mijn gedachten met een 'NEE!, NEE!, NEE!'

Wat blijkt? Mijn 'kli-maatje' vindt dat ik – net als Lidia van Bodegraven – ook wel een jaar lang in één en dezelfde jurk kan gaan rondlopen, om zo aandacht te vragen voor eerlijke en duurzame kleding.

Na mijn aanvankelijke 'NEE!' begin ik zijn suggestie toch te overwegen. Eerst ga ik in gedachten even mijn kledingkast langs: welke jurk zou het dan gaan worden?

Het moet er wel een zijn die een heel jaar mee kan. Niet eentje met lange mouwen, want in de zomer wil ik geen peentjes zweten. En welke kleur kies ik? Nu heb ik voor iedere stemming een ander kleurtje. Of met ieder kleurtje een andere stemming. Blauw als ik me lichter wil voelen. Rood als de dag meer vuur mag hebben en zwart als ik niet weet wat ik - met mezelf - aan moet die dag. En als ik tango dans, doe ik dan diezelfde jurk aan en walm ik dan onfris en onfruitig over de dansvloer?

Benieuwd naar een onfruitige Lidia surf ik naar haar site om mijn vooroordeel te bevestigen. Maar nee hoor, geen slonzige vijftiger op sandalen met grijs vlassig haar.

Een heerlijk sprankelend typje straalt me in steeds dezelfde jurk tegemoet in haar maandelijkse blogs. Ik zou er nog bijna 'JA' van gaan zeggen.

Ik weet me nog net op tijd te bedwingen met een geweldige ingeving! Lidia had de primeur als vrouw in deze uitdaging. Ik vind het wel tijd voor een mannelijke variant. Oké, hij hoeft niet in een jurk te gaan lopen. Een broek met overhemd volstaat. Dat moet voor een man toch een peulenschilletje zijn? Over de schoenen en sokken zullen we het dan niet hebben.

Als tegenprestatie zal mijn eerstvolgende aankoop een tweedehands jurk worden op een door mij te organiseren vriendinnenruilbeurs! Hebben we een deal, Henk?!


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs