Ik ben geen fanatieke politicus. Afgelopen jaar zijn we met een groep bevlogen enthousiastelingen begonnen met een burgerinitiatief Klimaatneutraal IJsselstein.
Daar zit veel positieve energie en beweging in. We zijn politiek onafhankelijk en hebben veel vrijheid en slagkracht hebben om te doen waar we in geloven.
Toch werden we afgelopen week 'politiek betrokken': door uitnodigingen van GroenLinks, D66 en de Vrouw&politiek-avond.


GroenLinks organiseerde een fijne avond, waar we Klimaatneutraal IJsselstein konden presenteren. De rode draad van die avond was Samen op reis, met humor, verbondenheid en liefde.
Dat past mooi in onze uitstraling; we vinden het belangrijk om verbindingen aan te gaan. 'Met elkaar in plaats van tegen elkaar'.
Ook in de quiz van Marie José de Zeeuw was het mooi om te merken hoe vanzelfsprekend wat minder vlees eten en gescheiden afval inzamelen is ingeburgerd bij Groen Links.

In het D66-café konden we ons platform te presenteren. Inwoners, ondernemers en plaatselijke en landelijke politici schoven bij ons aan tafel.
Ook hier was verbinding voelbaar. Iedereen onderneemt vanuit eigen positie actie en we komen samen verder.
We werden zelfs verrast met de groene oorkonde als waardering voor onze initiatieven. De Vrouw&politiek-avond was ook verrassend positief.
Ik had me ingesteld op veel 'vrouwengedoe'. Sorry, ik ben wel een vrouw maar dat vrouwengedoe is niet zo mijn ding. Dat bleek bij de meeste aanwezigen ook zo te zijn.
De rode draad was dat het tegenwoordig gelukkig om iedereen gaat. Een mooi gesprek met de ChristenUnie na afloop. Ik had gehoord van een groen initiatief wat niet door zou gaan.
Of de ChristenUnie misschien die dag zou kunnen helpen zodat er toch meer groen gecreëerd kan worden? Mijn vraag werd beantwoord met een volmondig ja.
Wauw! En zo bleek een week vol politieke bijeenkomsten verrassend veel moois te brengen. Vooral verbinding. Ik kijk al uit naar de samenwerking met de overige partijen.
Want verduurzamen doen we samen.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs