U weet inmiddels dat ik De Zeeuw heet. Mensen die mij nog iets beter kennen, weten ook dat ik mijn naam eer aan doe: ik ben zûnig. Niet krenterig, maar wel zûnig. Vooral in het gebruik van de dagelijkse dingen.

Zo weet ik dat je met een schijnbaar lege tube tandpasta nog best vaak je tanden kunt poetsen. Als je de lege tube openknipt, dan kun je daar toch zeker nog 8 keer je tanden mee poetsen. Omdat ik zelf geen rekenwonder ben, maar ik wel benieuwd was hoeveel tubes je hiermee op een mensenleven kunt besparen, vroeg ik dat aan mijn man. Dat scheelt dus 197 tubes tandpasta! Als iedereen in Nederland die tubes zou doorknippen dan besparen we hiermee 3.349.000.000 tubes tandpasta. Da's best veel, toch?

Een andere zûnigheid: ik fiets al 5 jaar naar mijn werk; goed voor zo'n 5500 kilometer per jaar. Met de auto kostte me dat zo'n 700 euro aan benzine per jaar. Dat is alweer een besparing van 3.500 euro.

Onlangs heb ik weer een zûnigheidje uitgevonden. We branden graag een kaarsje. Sommige kaarsen branden niet helemaal op en andere kaarsen hebben een te lang lont. Eén en één is twee: ik smelt het kaarsvet, overtollig lont erdoor en ik heb een nieuwe kaars.

Ook met sokken is één en één weer snel een paar. U kent het wel, van die sokken waarvan er wonderlijk maar een uit de was komt. Of zo'n paar waarvan in een sok een gat zit. Tegenwoordig koop ik steeds dezelfde sokken. Enkele sokken vormen dan alweer snel een paar.

Ik zou mijn naam als zuinige Zeeuw nog meer eer willen aandoen. Daarom hierbij een oproep aan alle niet-Zeeuwen in IJsselstein en omgeving: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aan Klimaatneutraal IJsselstein! Ik ga vast heel veel van u leren. En geld overhouden…


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs