Ik was er bij en zag dat Intratuin met een grote shift bezig is. Inmiddels is 90% van de kruiden-, groente- en fruitplanten al biologisch. Ze gaan hierin zelfs een stap verder. In het buitenland wordt er nog veel mest over de planten aangebracht om de rol van pesticiden te ‘compenseren’. Ook dit vinden ze een duidelijke milieubelasting. Het mooie is dat ontdekt wordt dat teelt zonder belasting voor het milieu vaak wat meer geduld kost, maar dat dat zeker beloond wordt omdat de planten die op een natuurlijke manier zijn opgegroeid uiteindelijk veel sterker blijken te zijn.

Versteende tuinen vergroenen

Maar ze gaan verder! Ze hebben handige systemen om sedumdaken op een plat dak te realiseren en helpen mee om versteende tuinen te vergroenen. Door handige inkoop zijn de prijzen van hun biologische producten maar weinig hoger dan het reguliere. Respect!
Vanuit KNIJ geloven we in de samenwerkende krachtendriehoek tussen inwoners, bedrijfsleven en overheid. Een bedrijf dat zulke duidelijke stappen durft te zetten motiveert ons tot een goede samenwerking.
Vanaf mei gaan zij ook meedoen met de ecomunt, waarbij iedereen korting kan krijgen op duurzame producten. Ook zijn er meer leuke ideeën aan het broeden.  Ik heb mijn beeld van Intratuin inmiddels stevig moeten bijstellen.
Van alle filialen Intratuin blijkt ‘ons’ filiaal  landelijk koploper te zijn in de duurzame transitie en zo blijft IJsselstein me elke weer aangenaam verrassen.