En voordat je verder leest, verklap ik vast dat door het Buurtstroomproject  IJsselstein De Oever, waardoor alle mensen in IJsselstein kunnen investeren in zonnepanelen, mijn huwelijk weer geheel rimpelloos verloopt.

Toen we enkele jaren geleden de werkgroep Klimaatneutraal IJsselstein oprichtten, wilden we met elkaar een bijdrage leveren aan het verminderen van de klimaatverandering.
We doen veel mooie activiteiten voor duurzaamheid en klimaat. Henk de Groot van de werkgroep heeft al heel wat huizenbezitters geholpen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Ook helpt hij mensen om plannen te maken om hun koophuis beter te isoleren.

Huurwoning

Maar thuis kreeg ik om de zoveel tijd de opmerking dat hulp alleen maar gericht is op mensen die een koopwoning hebben. Mensen met een huurwoning zijn afhankelijk van de inspanningen van de huiseigenaren. En laten wij nu zelf in een huurwoning wonen (nota bene van een bedrijf dat weigert om ons huis goed te verduurzamen). “Je doet veel voor mensen met een koophuis, maar je doet weinig voor mensen zoals wij,” zei mijn vrouw een aantal keren.

Nu zijn we begonnen met het Buurtstroomproject IJsselstein De Oever. Op de sporthal komen 230 zonnepanelen waar iedere bewoner van IJsselstein op kan intekenen. Vooral ook bewoners van huurhuizen, die zelf geen zonnepanelen op hun dak kunnen plaatsen. Zo kunnen mensen in een huurwoning toch duurzame energie opwekken.

En niet alleen voor bewoners van een huurwoning, want iedereen kan meedoen!

>> Wilt u meer informatie ga dan naar deze link