Ik woon nu 25 jaar in IJsselstein. Een collega tipte mij toentertijd. Het is een leuk stadje, zo zei hij mij. Bovendien heeft het een goed restaurant en het heeft sfeer.

Ik moet zeggen dat ik na al die jaren nog steeds dankbaar ben voor zijn advies. Ik werd trots op de molen, het sfeerrijke centrum, de kathedraal, de kasteeltoren en niet vergeten de Plaats met het oude stadhuis. Trots is tegenwoordig een beladen woord en sommigen vinden het overdreven om trots te zijn. Maar ik zou graag zien dat iedere bewoner van IJsselstein zich trots voelt op IJsselstein.

Toen ik hier een paar jaar woonde, werd ik nog trotser op IJsselstein. Zenderpark werd de eerste wijk waar standaard zonnepanelen op de daken gelegd werden. IJsselstein stond op de kaart als een energiebewuste stad. Het argument was toen vooral dat olie en gas op zouden gaan raken. IJsselstein keek vooruit, want binnenkort zou er geen gas meer zijn uit Groningen. Over klimaatverandering hoorde je in die jaren nog niet zoveel.

Genoeg gezegd over mijn eigen trots. Hopelijk voelen honderden IJsselsteiners zich ook trots als ze over een jaar  ‘hun’ zonnepaneel op het dak van de sporthal De Oever zien staan.

Voor meer informatie, ga naar buurtstroom.nl. Als je de link volgt, kun je je ook al (vrijblijvend) je interesse opgeven. 

Op 3 juli is er een informatieavond, waar iedere geïnteresseerde van harte welkom is. Natuurlijk in sporthal De Oever. Binnenkort komt er een flyer bij Zenderstreeknieuws in je brievenbus met meer nieuws!


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs