Ik liet u al eens weten dat ik geen groene vingers had. In de aarde wroette ik af en toe, maar zodra ik Meneer Worm of Mevrouw Tor tegenkwam, was ik weg. Wegspringende padden zorgden ervoor dat ik een dag mijn tuin niet meer inkwam.


Maar heus: een mens kan veranderen! Sinds kort heb ik een kruidentuintje. Nu moet u zich daar niet al teveel van voorstellen. Het is slechts een bak van een halve vierkante meter, maar toch. Ik tuinier! Water geven, onkruid wieden, snoeien, oogsten, ik doe het allemaal en ik ben er maar druk mee! (We hebben het nog steeds over een halve vierkante meter.).

Een heuse oase

Honderd meter verderop is onze wijktuin Achterveld-Groenvliet. Honderden vierkante meters tuin, honderden vierkante meters onkruid wieden, honderden vierkante meters watergeven, honderden vierkante meters snoeien en oogsten! Niet door mij, maar door heel veel vrijwilligers die dit met plezier en veel toewijding doen! Het resultaat is er naar: een florerende wijktuin met prachtige bloemen, rijke groenten- en kruidenbedden, en zoemende bijenvolken. Voor grote en kleine mensen een heuse oase om te vertoeven. Het lijkt wel of het hier ieder jaar mooier wordt, niet in de laatste plaats omdat er nu hard gewerkt wordt aan een Echte WC.

Ik kom er graag. Niet om te werken, maar om er gewoon even te zijn. Het zijn mijn rustmomentjes in de drukke week. De kleuren, de geuren, de mensen die er zijn; hier kan geen yogasessie tegenop! Gewoon even theedrinken, een praatje maken, een uitleg van een van de vrijwilligers over de mosterdsla. Dit is leven in slow-motion. Wilt u ook eens zo’n rustmomentje proeven? Ga dan eens langs! 

>> Website Wijktuin Achterveld - GroenTrefpunt.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs