We doen het vaak: de weken aftellen tot het vakantie is. Mijn man ook: “Nog maar drie weken...”. “Nog twee weken…”. “Nog maar een week!”. Mijn reactie: “En over vier weken is je vakantie weer voorbij!”. Zijn gezicht betrekt dan, niet omdat hij dan weer aan het werk moet, want hij heeft het prima naar zijn zin op zijn werk. Maar gewoon omdat dat vakantiegevoel van oeverloos genieten dan weer voorbij is.

Wat is het toch wat we missen als die vakantie weer voorbij is? Onze spullen? Nee, we leven op vakantie met nog geen tiende van onze huisraad. Ons huis? Ook niet, want we hoppen van plek naar plek, die vaak kleiner is dan onze eengezinswoning. M’n kleren? Nee. Meestal loop ik op vakantie in slechts twee van mijn favoriete kledingsets. Is het dan het steeds lekker buiten zijn? Dat draagt zeker bij tot ons vakantiegevoel.

Tiny Village Kleinhuizen

Na zo’n vakantie fiets ik op weg naar mijn werk regelmatig langs Tiny Village Kleinhuizen, een kleine nederzetting van tiny huisjes in Nieuwegein. Eens per maand houden ze open dag en ik wilde wel eens met eigen ogen aanschouwen hoe het is om daar te wonen. Ik krijg een rondleiding langs de diverse huisjes. Allemaal even klein, even prachtig en slim gebouwd met het hoognodige aan spullen. Frank is een van de bewoners. Met een veel kleinere ecologische voetafdruk, laat hij trots zijn eigengebouwde stulp zien. Voor de prijs van nog niet een vijfde van wat ons huis kost. Ik vraag hem hoe het is om hier te wonen. Frank: “Heerlijk! Iedere dag na mijn werk heb ik als ik thuis kom een vakantiegevoel!”. Frank hoeft de weken niet af te tellen; hij lééft vakantie!


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs