Normaal ben ik niet actief met politiek bezig en dat wil ik graag zo houden. Maar nu kreeg ik wel geweldig nieuws van een oud-politicus.
Elk jaar wordt een kadernota geschreven, waarbij elke partij zijn eigen speerpunten mag indienen.

Dit jaar waren er vier verschillende partijen die een of meer punten hadden op gebied van groen en duurzaamheid. Een raadslid gaf aan dat elke nota apart het niet zou halen. Krachten bundelen en deze punten als één nota indienen zou slim zijn, dan heb je al minimaal vier partijen die hierachter staan. Zo gezegd, zo gedaan. Onderwerpen die hierin zijn gekomen zijn bijvoorbeeld het erkennen van de waarde van de wereldwijd unieke fruitcollectie in IJsselstein, meer kleuren in het groen dus grotere biodiversiteit, beter groenonderhoud dus ecologisch groenbeheer en monumentale bomen zoals de Paardenlaan.

Het resultaat is dat dit positief door de raad is gekomen. Dat is echt geweldig nieuws op meerdere fronten. Voor KNIJ is dit heel waardevol, aangezien de groenprojecten waar we ons sterk voor maken nu ook door politiek en gemeente belangrijk gevonden worden om echt aan te pakken.

Cadeau voor groendoeners

Ook voor alle ‘groendoeners’ die zich al jaren inzetten voor een mooi en groen IJsselstein een groot cadeau. En wat ik zelf nog minstens net zo bijzonder vind, is de verbindende kracht. Want hoe mooi is dit bericht, dat politieke partijen hun krachten hebben gebundeld om goed voor Ijsselstein te zorgen. Dit is waar veel mensen behoefte aan hadden, na vele berichten over verdeeldheid in de politiek mogen we nu weer gaan verbinden en opbouwen.  Dat is een beweging naar mijn hart. Met dank aan alle politici die de parels van IJsselstein zien en zich hier verbindend sterk voor maken!


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs