Laatst was er het IVN jubileumfeest. Een gezellige dag met leuke activiteiten. Één daarvan stond bij onze kramen; ‘de elektrische fiets’. Een hometrainer waarop elektrische apparaten aangesloten konden worden en door te fietsen aan zouden kunnen gaan.

Voor de kleine kinderen was de lamp prima te doen. Leuk als je trapt en er gaat een lampje branden. Ook de föhn was favoriet bij de kinderen. Er werd enthousiast getrapt om het kapsel van moeder of zichzelf op te pimpen. De mixer ging ook nog wel. Lekker doortrappen was voldoende om appeltaartdeeg te kunnen kneden.

En als toetje de slagroom ging ook nog wel lukken als een vriendin later verder ging fietsen. Maar die waterkoker… die viel tegen. Het trappen ging erg moeizaam. En er gebeurde niet zoveel. Eerst dachten we dat hij het niet deed. Maar er bleek toch wel iets van warmte geproduceerd te worden. Dat triggerde de fanatiekelingen in ons team en de uitdaging ontstond om al fietsend een kopje thee te zetten. En dat ging niet makkelijk, een fanatieke topsporter wisselde als in een estafette de volgende fanatiekeling af en na 5 sportieve fietsende mannen was het water wel wat warmer, maar een theezakje was nog lang niet aan de orde.

Twee jongedames kwamen ook de serie apparaten fietsend uitproberen. Ook zij waren na het succes van de lamp, mixer en föhn teleurgesteld hoeveel moeite de waterkoker kostte. Ze zeiden ‘Nu ben ik me wel meer bewust hoeveel energie het kost om thuis de waterkoker te gebruiken’.
En dat is in alle gezelligheid die deze dag gebracht heeft ook weer een mooi inzicht. En wat is er mooier dan dit met elkaar tijdens plezier en spel te ervaren en ontdekken.


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs