Als je dag en nacht van elkaar verschilt qua opvattingen over spullen, opruimen en schoonmaken en je houdt het dan toch al 40 jaar met elkaar vol, dan kun je wel stellen dat er liefde in het spel is. Ooit moest ik iedere week zijn sokken onder het bed vandaan trekken. Tegenwoordig wast hij ze zelf. De onderkant van een wc-bril zie je niet, dus die sloeg hij bij het schoonmaken gemakshalve maar over. Mijn voorzichtig geformuleerde feedback: “Ben je het nou alwéér vergeten, @#&%$!”, werd me niet in dank afgenomen.

Nadat we een huishoudhulp inschakelden was ook dat euvel verholpen. Na 40 jaar hebben we onze gezamenlijke modus wel gevonden. Toch vrees ik binnenkort weer een beproeving …

Manlief moet met pensioen. Je zou dan denken, genoeg tijd om sokken te wassen en wc-brillen te poetsen, maar dat is niet echt de hobby van Manlief. Daarom oriënteert hij zich op het zwarte gat met zinvolle activiteiten. Een ervan is het bezoeken van kringloopwinkels. In het begin hielp mijn strenge toespreken nog wel: “Er komen alleen dingen in huis van de kringloop die we nodig hebben en waar we het samen over eens zijn.”. Maar de afgelopen weken ben ik tot twee keer toe nieuw huisraad tegengekomen waar ik niet om gevraagd had en wat er ineens stilzwijgend stond. Een prachtig vaasje volgens Manlief: “Echt, dit vaasje is vast veel geld waard!”. Een kurkentrekkerset; hélp, onze wijnflessen hebben schroefdoppen!

In de aanbieding

Daarom: ik zet met liefde mijn man in de aanbieding! Nee, hij hoeft het huis (nog) niet uit, maar na zijn pensioen wordt hij uw kringloper. Heeft u iets nodig en u heeft geen tijd om te winkelen? Mijn man gaat graag voor u op zoek!

Marie-José de Zeeuw
11 november 2019


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs