Soms geven duurzame stappen ook wel lekkere weerstand bij me. Ik had als gadget wat douchezandlopers gekregen en eigenlijk werd ik daar opstandig van.
Drie minuten douchen via een zandloper. Mijn douche genietmoment voel ik al acuut wegfloepen.

Dat iets dan precies binnen die zandloper moet krijg ik flinke weerstand van. Ook op de camping, met muntjes binnen 4 minuten. Superirritant. Niet dat ik per se meer nodig heb. Het is de stress van tijdsdruk en dat een muntje bepaalt hoe lang ik er sta in plaats van dat ik dat zelf bepaal, en ook of mijn haar al uitgewassen is voordat het water ineens stopt. Grrr..

Tijdens een gezellige inspiratiebijeenkomst met ons KNIJ team leg ik de zandlopers op tafel. Het intieme doucheritueelgesprek begint.
Sommigen zijn erg blij dat ze hiermee hun partner wat douchetijdbesef kunnen bijbrengen. Ik meng me niet in het gesprek en ben blij dat niemand vraagt of ik hem al gebruik.
Totdat de jongste KNIJ-er in ons team vertelt dat hij altijd een liedje opzet, en dat als het liedje afgelopen is zijn douchetijd voorbij is. Ik word wel blij van zijn verrassende inbreng.
Een muziekje tijdens het douchen. Hoewel het al wel leuker en speelser klinkt dan een zandloper of kookwekker voel ik nog steeds het tijddrukgevoel.

Zes minuten, Mama mia!

Ineens floept ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen in mijn gedachten. Zes minuten. Mama mia, Dat voelt wel relaxter. Daar kan ik wel mee douchen. Waarschijnlijk ben ik al klaar voordat het tweede gedeelte begint, maar alleen al het gevoel van vrijheid dat ik het zelf bepaal voelt helemaal goed. Het klinkt als muziek in de oren! 

Om gesprongen badkamertegels en burenoverlast te beperken zal ik er maar niet zelf bij gaan zingen…


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs