Vorig jaar hadden we ons eerste kerstboomlogeerjaar. De eerste zaterdag na de jaarwisseling werden de kerstbomen gebracht om te herplanten. Erg leuk en gezellig. Kinderen hadden hun logeerboom een naam gegeven en hielpen enthousiast mee. Sneu werd het toen de bomen uit hun pot werden gehaald. Veel bomen bleken gewoon afgezaagde stomp te hebben.

Ouders die een fors bedrag voor boom met pot hadden betaald voelden zich enorm misleid en de kinderen stonden er beteuterd met tranen bij.

Dat wilden we dit jaar voorkomen. Daarom hebben we contact gezocht met diverse kerstboomleveranciers in IJsselstein. Intratuin was als enige geïnteresseerd om hierin mee te denken en terwijl buiten in het voorjaar de natuur volop in bloei was kreeg ik nieuws dat het gelukt was een 100% duurzame herplantbare kerstboom te vinden. En dat voor dezelfde prijs als een ‘gewone kerstboom in pot’.

Dat is dan echt wel gaaf te horen. Dat speciaal voor een IJsselsteins inwonersinitiatief zo wordt meegedacht. Er zijn inmiddels 85 kerstbomen in twee soorten binnen. We waren nieuwsgierig en hebben van een boom de pot afgehaald en zagen een prachtig gezond wortelstelsel. Wauw.

Overzomeren

Dit vergroot de kans enorm dat de kerstbomen, mits ze binnen niet teveel mishandeld zijn, kunnen ‘overzomeren’.
Een leuke mogelijkheid voor wie deze kerst een duurzamer tintje wil meegeven dan een ‘weggooiboom’.
Het vervolg is nog leuker. Het landelijk hoofdkantoor volgt deze samenwerkingsactie vanuit IJsselstein en als dit goed aanslaat kan volgend jaar heel landelijk Intratuin deze duurzame bomen verkopen.

We krijgen al vragen vanuit inwoners uit Utrecht over deze bomen, dus het zou me niet verbazen als het een goed vervolg gaat krijgen.
Een geweldig sneeuwbaleffect. Wel toepasselijk zo rond de kerstdagen…

 


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs