De feestdagen zijn weer voorbij, het nieuwe jaar is alweer een paar weken oud en mijn goede voornemens hangen uitdagend op mijn prikbord. Binnen drie weken zat ik al op mijn streefgewicht en daar hoefde ik weinig voor te doen.

Een week flink ziek zijn met hoge koorts zorgden er helaas voor dat de kerstdissen en de oliebollen aan me voorbij trokken en dat ik wat kilootjes kwijtraakte. Cruijff zou hebben gezegd: 'Ieder nadeel hep ze voordeel'. Ziek in bed denk ik eraan hoe het zover heeft kunnen komen en ik maak goede voornemens: 2020 staat in het teken van rust, regelmaat en reinheid.

Mijn 'Afhankelijkheidsindex van Plastic' is 79 kilo

Zo vergaat het onze zeeën en oceanen niet. Ze zijn flink ziek en ieder jaar komen ze 12.700.000 kilootjes aan. Hoe het zover heeft kunnen komen? Door onze plastic consumptie. Onze aarde verplastict en wordt steeds zieker. Zeedieren eten het plastic, worden ziek en gaan dood. Het is een kwestie van tijd dat via de voedselketen ook de mens zal overlijden aan de 'plastic-disease'. Tijd voor de dokter zou je zeggen. Was het maar zo makkelijk: dokter komt, geeft Aarde en Zee een pilletje, even uitzieken en Aarde en Zee zijn beter. Helaas, we zullen er meer voor moeten doen.

Tijd dus voor goede voornemens, want voorkomen is beter dan genezen! Met de app Plastic Afvallen van het Wereld Natuur Fonds (WNF) kan ik mijn eigen plastic dieetchallenge aangaan van 30 dagen. Met mijn Plastic Afhankelijkheidsindex van 79 kilo zit ik weliswaar onder het gemiddelde van 84 kilo, maar er kunnen best nog wel wat kilootjes af. Knappe Mark van WNF wordt mijn coach die me 30 dagen een challenge aan gaat bieden. Ik zoek nu nog een supportgroep. Wie doet er met me mee?


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs