Een ontploffing van schuim uit een shampooblok

Onwennig stond ik met het shampooblok onder de douche, want moest je nou het blok over je haar wrijven of eerst het blok door je handen halen en dan de shampoo in je haar wrijven? Ik besloot het eerste en wreef het blok uitgebreid over mijn hoofd.

Ik had de indruk dat er niet zoveel gebeurde, maar even later stond ik met een ontploffing van schuim op mijn hoofd. Okeee..., volgende keer dus minder nodig. Het wende al snel. Bovendien kan het shampooblok niet omvallen of lekken en heb ik er bijna een jaar mee gedaan. Jaren geleden, toen ik nog dagelijks op het schoolplein kwam, hoorde ik van de hippe moeders over een winkel Lush in Utrecht, waar ze heerlijke zeepjes en badspulletjes hebben, ook populair bij kinderen met namen als 'Honey I washed the kids'. Ik googelde en het blijkt dat die winkel in 5 jaar tijd 30 miljoen plastic flessen heeft bespaard en dat shampooblokken populair zijn, ook in de IJsselsteinse natuurvoedingswinkel.

Op de website Soapz.nl zie ik ruime keuzes in IJsselsteinse zepen, zoals: ambachtelijke scheerzeep, solid dishwash, bierzeep met Marokkaanse klei, zoutzeep, tandzeep en kluszeep. Tandzeep? Het zal vast anders smaken dan het klinkt. Volgende uitdaging?