Op de fiets appen op je mobiel mag niet meer. Maar al fietsend een fietsapp op je mobiel actief inzetten dat mag dan weer wel. Sterker nog; het wordt zelfs door de provincie Utrecht gepromoot. Al fietsend kun je punten scoren om voor korting te sparen. Dat klinkt niet alleen grappig: het blijkt ook echt waar te zijn.

Tijdens de bijeenkomst over de snuffelfietsmeetkastjes, waarbij al fietsend de luchtkwaliteit wordt gemeten, was er een spreker van de provincie aanwezig die ons informatie gaf over het nieuwe 'Ikfiets'-project.

Fietsen is lucratief: het levert kortingspunten op

Ze zijn lekker bezig daar in het provinciehuis. En vooral ook leuk, omdat dit net als het snuffelfietsproject een mooie samenwerking is met inwoners. Wat ze hebben bedacht: je installeert de 'Ikfiets'-app. Je gaat fietsen, je mobiel houdt de kilometers bij en elke kilometer levert punten op. Ook kun je extra punten scoren door uitdagingen aan te gaan. Bijvoorbeeld door in de regen te fietsen of fietsend naar je werk te gaan. Met die punten kun je voor korting sparen.

Zo hoorde ik op de bijeenkomst van inwoners dat ze op die manier al hun regenpak bij de Decathlon bij elkaar hadden gespaard. Nu ben ik niet zo actief met allerlei apps en moest dus even een drempeltje nemen. Maar mijn nieuwsgierigheid won het. En het spaart al fietsend inderdaad lekker door. Ik ben inmiddels aardig op weg naar een tegoedbon voor de Decathlon. Hoewel ik ook kan kiezen voor een lot in de loterij of een schenking aan een goed doel.

Je kunt zelfs een groepsuitdaging aangaan en al fietsend doneren aan Serious Request. Leuk meegenomen; hoe ritjes, die toch gewoon onderdeel zijn van het dagelijks leven, beloond worden. En nooit gedacht dat het fietsen in de regen zo lucratief kan zijn.

>> Meer over de app Ik Fiets


KNIJ Inspiratiemails

Wil je onze inspiratiemails met nieuwtjes en tips ontvangen?
Schrijf je dan nu in:

Inschrijven Inspiratiemails

Blogs